El ple de l’Ajuntament de Xàbia ha aprovat aquest dilluns per unanimitat nomenar a cinc persones “de reconeguda valia” com a membres del Consell Municipal de Cultura. Es tracta dels escriptors Pepa Guardiola i Paco Reus, l’expert en art Tomás Ruíz, l’editora literària Esperanza Morais i el director dels Escacs Vivents, Rafael Andarias.

Al costat d’ells estaran els representants de col·lectius de la cultura local, com són el Centre Artístic Musical, Amics del Museu, l’associació de Betlemistes, l’Orfeó i el grup de teatre Telon-Eros.  Com a suplents queden portaveus del Grup de Danses Portitxol, l’associació de Barques Tradicionals, l’Agrupació Fotogràfica de Xàbia, l’Ars Nova i Jávea Players.

Aquest òrgan de consulta i participació ciutadana en matèria de cultura també tindrà representants de tots els partits polítics amb presència a l’Ajuntament. Pel PSPV estarà Empar Bolufer, pel PP José Juan Peñalver, de Ciutadans per Xàbia Vicenta María Pérez, Llúcia Signes per Compromís i Ana Concepción Silva per Ciutadans.