L’Ajuntament de Xàbia ha volgut retre homenatge als homes i dones que han fet possible la pervivència i evolució de les festes populars i ha triat a dues de les persones claus en la història festera local: Manolo Llidó, més conegut com a “Manolo Figura” i Ignacio Sellés “Nasio” els qui des dels anys 70 han demostrat la seua implicació i participació activa en diferents comissions festeres –com Fogueres, Nazareno o el Loreto- i amb això han contribuït a la dinamització social i la conservació de les tradicions.

Familiars i amics es van sumar a aquesta demostració d’afecte que la que l’alcalde, José Chulvi, i la Corporació van voler traslladar-los l’agraïment de tot un poble.

Chulvi va començar la seua intervenció remarcant que Xàbia és molt més que els seus paisatges de postal. “Son les persones són les que conformen l’ànima dels pobles, especialment les que ens regalen el millor de si mateixos”, els que tenen un paper actiu a l’hora de generar felicitat i contribueixen a conservar el nostre esperit col·lectiu.

En aquest sentit, va assenyalar que “vosaltres, Nasio i Manolo sou imprescindibles” i prova d’això és que hui “No sabem imaginar com serien les nostres festes sense la vostra aportació, generositat i alegria. Per això és un orgull poder oferir-vos aquest homenatge merescut i ple de respecte i estima”.

L’alcalde va fer un repàs d’algunes de les contribucions de tots dos a la festa: des de la incorporació el correfocs, els cadafales taurins o l’impuls d’agrupacions musicals com la banda de cornetes i tambors o la banda de música. En el cas de Nasio, a més, va destacar la seua gran mà per a la cuina com demostra que, juntament amb la seua dona Fina Cruañes, haja cuinat pràcticament per a totes les comissions i infinitat de penyes.

No obstant això, “i encara que els vostres mèrits són nombrosos”, l’alcalde va defensar que la millor prova d’aquesta trajectòria llarga i constant “no es mesura amb distincions sinó en l’estima i en tots els amics que heu guanyat pel camí”. I va assegurar que “si entràrem en els casals de les comissions i preguntar-nos a la gent, no trobaríem a ningú que no sabera el perquè d’aquest homenatge”.

Per part seua, el regidor de Festes, Toni Miragall, va coincidir que els dos homenatjats continuen sent “referents” en el món fester local, persones inspiradores per als quals han arribat després “i que ja formen part de la història viva del nostre poble”.

El regidor va aprofitar per a posar en valor a tots els homes i dones que treballen de forma desinteressada i donant-ho tot sense més interés que els altres gaudisquen i siguen feliços. “Hui és un dia per a reivindicar aquest esperit, aqueixa ètica senzilla però que mai falla. Si tots ens ho apliquem en el dia a dia –no solament en les Festes sinó en totes les relacions laborals i socials- el nostre poble serà encara millor”.

Durant l’acte, tant Ignacio Sellés com Manolo Llidó van voler mostrar el seu agraïment, visiblement emocionats, tant a la seua família com a l’Ajuntament i el nombrós públic que va omplir el Saló de Plens.

Nasio, per part seua, va fer partícip a la seua dona, Fina Cruañes, del reconeixement amb el lliurament d’un ram de flors.