Un cicle de xarrades-debat, un contacontes familiar, la representació d’un espectacle teatralizat i un club de lectura conformen la programació de la Regidoria d’Igualtat fins al mes de juny. La regidor Mari Ángeles Goitia ha ressenyat que “seguim en la línia que ens tracem d’anar conscienciant sobre la igualtat des de diferents òptiques. Aquesta és una programació global i que activitats per a tots els públics. Sense menysprear a cap, sí que posaria l’accent en el cuentacuentos familiar per a anar conscienciant als més xicotets”.

Dos són els temes de les xarrades-debat previstes: parentalidad positiva, a càrrec de la pedagoga Maite Muñio, i el cicle “Dones en la Història”. En aquest cas es parlarà de dones literates, pintores, inventores, compositores i científiques. S’han programat també dos cuentacuentos: “Pirates en to de pau” i “Contes per a la Igualtat”, aquest últim a càrrec de Miriam Díaz Veza.

El dijous 28 de març, a partir de les 18 hores, s’escenificarà en el

“Alicante té dona” Las Cigarreras 2018

“Alicante té dona” Las Cigarreras 2018

Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) l’espectacle “Alacant te dóna”, a càrrec de l’Associació Cultural Espai Inspira. Aquest, assenyala Goitia, “posa en valor la història d’Alacant des de la igualtat, a partir d’il·lustres dones -artistes, intel·lectuals i professionals- que la Història ha oblidat”. Les inscripcions s’han de realitzar des del 12 al 27 de març en el Centre Municipal de les Arts.

El Club de Lectura té programades quatre activitats en aquest semestre a la Biblioteca Pública Municipal Florida-Babel. Les dates i títol són les següents: 31 de gener, “Sara”, de Sergio Ramírez; 28 de febrer, “Amantes amados”, de Raquel López Cascales; 28 de març, “Mujeres que viajan solas”, de José Ovejero; lunes 6 de maig, “El mes más cruel”, de Pilar Adón; 6 de juny, “Clavícula”, de Marta Sanz.

El conjunt de la programació es pot consultar en https://www.alicante.es/es/contenidos/programacion-actividades-concejalia-igualdad-febrerojunio-2019