Durant el mes d’octubre tenen lloc les Jornades d’Aproximació a la Memòria Històrica a Villena amb interessants xarrades com la realitzada pel Magistrat Joaquim Bosch o teatre amb Shakespeare i García Lorca com a protagonistes.

Se celebren a Villena les Jornades d’Aproximació a la Memòria Històrica organitzades per l’Ajuntament de Villena i la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Consellería de Justícia i Administració Pública qui ha donat 4.000 euros per a aquestes terceres jornades sobre la Memòria Històrica.

Aquestes jornades naixen fruit del treball de la Comissió de Memòria Històrica en la qual estan representats tots els grups polítics de la Corporació Municipal (Verdes, Partit Popular i Partit Socialista), Ciutadans i Esquerra Unida a més d’historiadors locals com César López Hurtado o Ernesto Pardo.

La segona quinzena li va arribar el torn el 16 d’octubre al documental “Indomables, una història de dones lliures” en l’Espai Jove amb el qual s’homenatja a Antonia Ugeda. La presentació del documental va ser a càrrec de Quim Quiñonero-

L’última part de les jornades ve marcada pel teatre amb dues noves obres com són “Fils” de la Rous que tindrà lloc en la Casa de Cultura el 25 d’octubre a les 20:30 hores amb entrada lliure i “Amor Fosc. Sonets”. Aquesta última té lloc el 31 d’octubre en el Teatre Chapí amb un preu de 10 euros. En ella es descobreixen els sonets que van estar ocults durant cinquanta anys de Federico García Lorca, un dels poetes més importants a Espanya durant el segle XX.