El Xàbia Folk arriba a la seua XVIII edició i com ja és tradicional, la seua programació es presentarà de forma oficial amb un concert previ que serà aquest divendres, 5 d’abril, a les 20 hores a la Casa de Cultura. Enguany l’encarregat d’obrir el cicle serà el cantaor Xavier de Bétera, un dels valors més sorprenents i prometedors del cant tradicional valencià, qui presenta el seu disc “Empremtes”, en el qual recorre pals i estils tradicionals de la música valenciana acompanyat d’un bon grup de col·laboradors.

El festival de musica d’arrel organitzat per la regidoria de Cultura continuarà ja a la fi d’abril en la carpa que s’instal·larà en la plaça de la Constitució. Així, el 26 d’abril actuarà l’emblemàtic grup de folk basc Korrontzi (a les 22.30 hores) i el dissabte, 27 d’abril, hi haurà programa doble amb dues presentacions: A les 19 hores el grup de ball folk de l’Horta Rascanya presentarà el seu últim àlbum “Auia” i a les 22’30 hores, prendrà l’escenari el veterà grup de folk castellà Aljub qui ens acostarà el seu nou disc Aigua.

Finalment, el Xàbia Folk es tancarà del 28 d’abril amb el tradicional concert en l’ermita de Santa Llúcia. Serà a les 12 hores a càrrec del grup murcià Mujeres con raíz, qui presentaran el disc “Les edats de la vida” en el qual fan un repàs-homenatge a la veu femenina en els repertoris de la música tradicional del sud-est de la península Ibèrica amb cants domèstics, de treball o de festa.

Com sempre, els concerts seran d’entrada gratuïta.