La dotzena edició del Concurs de Cuina Creativa amb Magranes d’Elx ja coneix als xefs que competiran per elaborar el millor plat amb magrana mollar d’Elx en la final que se celebrarà dijous que ve, 26 de gener, en el restaurant La Finca de Susi Díaz (1 estrela Michelin).
Els finalistes són: Aitor De l’Olmo del restaurant Estimaren de Bilbao amb el seu plat Cheesecake púnica Estimaren; Beatriz i Rodrigo Fernández del restaurant Arsa de Logronyo amb el seu proposada ‘Ànec madurat amb crosta de magrana i pa d’espècies, demiglace de magrana i ànec, i kale. Bunyol de guisat d’ànec, foie en salmorra granada i aire de magrana i brandi’; Pablo Díez del restaurant La Drapaire situat en Pradoluengo (Burgos) amb ‘Granada, carabassa i pesto’; i Vanessa Carrero del restaurant DOMGiM d’Elx amb el plat ‘Arròs melós de magrana mollar d’Elx DOP & suprema de bacallà dessalat’.
Tots ells intentaran conquistar al jurat compost pel mestre pastisser, Paco Torreblanca; el xef Pablo Montoro del restaurant Espai Montoro i xef executiu de Eatrenalin (Alemanya); i Susi Díaz del restaurant La Finca com a presidenta del jurat.
Els finalistes disposaran de 45 minuts per a elaborar la seua recepta i el jurat valorarà la tècnica, la presentació del plat, sabor i la importància de la magrana mollar d’Elx en aquest. 
2.500 euros en premis
El concurs repartirà 2.500 euros en premis gràcies al patrocini de VisitElche, Cajamar i Tescoma al costat de la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, el Patronat de Turisme Costa Blanca, la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani, Molt de Gust i el suport de la xef Susi Díaz, Eurotoques i el blog de gastronomia Carolus Cuina. 
El guanyador del concurs obtindrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros mentre que per al segon, tercer i quart classificat hi haurà premis en metàl·lic de 600, 300 i 100 euros, respectivament. A més, Tescoma entregarà vals de 300, 200, 150 i 100 euros per a canviar en el seu establiment.
El president de la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, ha felicitat els finalistes i ha agraït l’interés de tots els participants que posen el seu talent i creativitat al servei d’aquesta fruita amb DOP.
La Granada Mollar d’Elx a Madrid Fusió
D’altra banda, la DOP de la magrana mollar d’Elx serà present a Madrid Fusió a través d’un showccoking que realitzarà Gemma Rodríguez de Cookies per a tots.
La seua intervenció tindrà lloc dimarts que ve, 24 de gener, a les 17.30 hores en l’escenari de la xarxa gastroturística de Turisme de la Comunitat Valenciana L’Exquisit Mediterrani i per a això també s’ha comptat amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca.
Rodríguez mostrarà la versatilitat que té la magrana mollar d’Elx en la cuina amb l’elaboració de plats tant dolços com salats.