Un any més, i ja és l’onzena edició, torna Tapes amb Història a Guardamar del Segura la setmana del 24 al 30 d’Octubre 2022. Enguany es torna a posar el focus en la “La Cuina dels Fenicis en el cabezo xicotet de l’estany”, fent-nos recordar la importància històrica de la localitat com a espai d’assentament de civilitzacions mediterrànies, en concret de la presència fenícia en el  Cabezo Xicotet de l’Estany, un xicotet jaciment arqueològic (disposa de la possibilitat de  visites guiades)  consistent en un nucli emmurallat dels segles VIII i VII a. C., situat en les ribes del Riu Segura.
Participen 18 establiments de la localitat, els quals oferiran  als assistents a la ruta  beguda i tapa per 3,00€, i igual que l’any passat  els establiment i les seues tapes poden ser consultats en l’app gratuïta (“tapes amb història Guardamar”). A més l’aplicació permet participar en sortejos i concursos votant la millor tapa. Els premis seran fets públics en un acte a celebrar el 2 de novembre en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Guardamar,  col·laborant com a jurat professional per a triar la millor tapa, amb  l’Associació ACYRA, (Associació de Reposteros i Cuiners d’Alacant).
Un altre punt fort d’aquesta campanya, com ja és tradicional,  són les activitats complementàries, a través de teatralitzacions històriques  de carrer, dirigits a totes les edats i amb una intensa interacció amb els clients dels establiments.
La regidor de Promoció Econòmica Gisela Teva ha declarat que és important indicar la diferència d’aquesta campanya de tapeo respecte a altres del nostre entorn,  “Guardamar és una ciutat carregada d’història i cada època ha deixat una petjada inequívoca  en l’espai i  la seua cultura, la seua història i la seua cuina estan indissolublement unides,  i nosaltres volem mostrar aquest valuós patrimoni d’una forma dinàmica original i divertida”
Finalment, José Luis Sáez,  Alcalde de Guardamar del Segura ha animat a veïns i visitants al fet que gaudisquen d’una cita gastronòmica que ja s’espera per molts com un esdeveniment fix en el calendari local, recordant la intensa labor de promoció turística que realitza la localitat  per a posicionar la seua important restauració, tant en el format de la tapa, participació en fires, com  la recent “Alacant Gastronòmica”  o les Jornades Gastronòmiques de la Nyora i el Llagostí.