El Museu Paleontològic d’Elx i l’associació ACYTAL Llevant acaben d’iniciar un projecte de col·laboració que comporta la realització de diverses activitats, servint de marc per a donar visibilitat al col·lectiu de persones amb altes capacitats i desmitificar així aquest concepte, ja que en l’actualitat posseeix moltes connotacions negatives.

D’aquesta manera, la primera proposta que es va dur a terme va ser aquest passat dissabte amb una reunió entre pares i mares, en la qual van posar en comú l’avanç de l’associació, creada recentment, i van intercanviar experiències i opinions sobre les altes capacitats. Per part seua, els xiquets i xiquetes van gaudir d’una visita al museu il·licità i d’un taller de minerals, prèvia preparació conjunta des del MUPE i l’associació. Per a finalitzar, es va realitzar una yincana en família, que va posar el colofó a un matí divertit i didàctica.

ACYTAL Llevant és una associació sense ànim de lucre centrada en l’atenció a les necessitats i defensa dels drets de les persones amb altes capacitats de la província d’Alacant. Molts dels seus esforços se centren en xiquets i xiquetes amb alta capacitat, en les seues famílies i en els professors i professionals que estan en contacte amb ells.

Els xiquets superdotats pensen i senten de manera diferent. I és que algunes de les característiques que poden presentar són rapidesa d’aprenentatge, comprensió i resolució de problemes, domini verbal, gran curiositat per l’entorn… Però no tenen el perquè tindre-les totes, ni aquestes característiques es tradueixen sempre en un alt rendiment escolar.

Amb aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, el Museu Paleontològic d’Elx fa un pas més per a convertir-se és un espai plural i obert a noves propostes, donant així respostes a propostes de diferents associacions.