El passat 24 de febrer es feia pública la llista de nominats al XL Premi de la Crítica Literària Valenciana 2021. Aquests premis són convocats per l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Valencians (CLAU) i es concedeixen a les millors obres, segons el parer de la crítica valenciana, publicades durant l’any passat.

Va ser una grata sorpresa per a l’equip de la revista LOBLANC comprovar que, dels deu alacantins que enguany opten al guardó, sis d’ells han creuat amb nosaltres el Pont dels Espills, una secció fixa de poesia realitzada per la meua.

En la categoria de poesia, Pilar Blanco amb Yo escribo la noche (Xaman Edicions), Yasmina Galán amb Las estancias del ruido (Edicions Contraban) i José Luis Vidal amb Flores de la inocencia (Olé Llibres). En Assaig i Crítica, Los confinados (Editorial Frutos del Tiempo) de Eduardo Boix, que fa doblet amb la nominació en la categoria de narrativa amb la seua Columna del miedo (Eolas); Los ricos de Franco (Roca Editorial) de Mariano Sánchez Soler i Loción de lengua (EDA) de Juan Ramón Torregrosa.

A més, la llista de nominacions la completen en assaig, Pedro Mechén con Ortega y Gasset y Antonio Machado. El dilema de las dos Españas (Ars Poética), i Antonio Penadés amb Viaje a la Grecia Clásica. Del monte Athos a las Thermópilas (Almuzara); Josi Alvarado, en la categoria de Literatura Dramàtica, amb La Tarara (SGAE), al costat de dotze valencians i tres castellonencs.

La decisió dels jurats es farà públic el dia 22 de maig i, si les condicions ho permeten, al setembre se celebrarà la cerimònia, en la qual s’entregarà als guanyadors de cada modalitat una estatueta de l’escultor Javier Morales, dissenyada per Cándido Solaz.

Des de la revista Loblanc, nostra més sincera enhorabona a tots.

Enllaços autors i autores en el Pont dels Espills:

Pilar Blanco

Juan Ramón Torregrosa

Mariano Sánchez Soler

Yasmina Galán

José Luis Vidal

Eduardo Boix