El Museu Valencià del Joguet celebra el seu trenté aniversari i en els pròxims mesos oferirà una programació especial per a tots i totes les seues visitants amb motiu de la seua celebració. L’objectiu d’aquesta commemoració és posar en valor i donar a conéixer la trajectòria d’aquest Museu que és una de les peces fonamentals de la identitat i imatge cultural que Ibi projecta a l’exterior, a través dels joguets com a símbol de la infància i el desenvolupament social, econòmic i cultural de la vila.

A causa de la situació sanitària actual, la celebració del trenté aniversari del Museu no es concentrarà en un sol dia, sinó que les activitats programades s’iniciaran amb l’obertura al novembre de 2020 de l’exposició temporal “30 Anys. Donacions a la col.lecció del Museu” i s’estendran fins a la finalització del pròxim any 2021. A més, actualment l’aforament del Museu és restringit. Per aquest motiu les places seran limitades per a totes les activitats i la reserva serà necessària en el telèfon 96 655 02 26.

En els últims mesos, tant el Museu Valencià del Joguet com la resta d’equipaments culturals s’ha anat adaptant a la normativa sanitària en resposta a la pandèmia. Actualment el seu horari d’obertura és l’habitual, de dimarts a dissabte 10:00h – 13:00h i 16:00h – 19:00h. Diumenges i festius de 11:00h – 14:00h i tancat tots els dilluns.

De la mateixa manera, el Museu vol fer conviure passat i present en la difusió del patrimoni material i immaterial que conté. Així, a través de la web oficial del Museu, els mitjans digitals i les xarxes socials @museovalencianodeljuguete connecta amb les audiències i ofereix continguts sobre les visites, les noves exposicions temporals i l’ampliació constant de les seues col·leccions.

Així mateix, el Museu continua implementant les mesures sanitàries a les seues sales: màscara obligatòria, higienització de mans, recorreguts senyalitzats i distanciament interpersonal per a poder continuar acollint a grups reduïts de particulars i visites escolars organitzats en grups bambolla controlats.

Programació

30 ANYS. DONACIONS A la COL.LECCIÓ DEL MUSEU

Museu Valencià del Joguet

13 de novembre. Dia d’obertura de l’exposició

Exposició composta per donacions realitzades al Museu des del moment de la seua inauguració. L’exposició és un homenatge a totes aquelles persones que han fet créixer la col·lecció gràcies a les seues ganes de compartir amb tothom els joguets que han format part de la seua infància i les seues vides.

AQUEST CONTE VI A MI, VI A MI, VI, A MI.

Pep Bruno

14 de novembre, La nit dels museus

20.30h

Activitat de contacontes per a adults

Aforament limitat. Reserva prèvia necessària en el telèfon 96 655 02 26

Menjar, beure i estimar-se són, sens dubte, plaers que la carn demanda i que els contes recullen sense defallir al llarg dels segles. El contista alcarreño Pep Bruno presenta una selecció de contes tradicionals en els quals el vi, el menjar i la celebració de l’amor són protagonistes. Contes per a riure i somiar, contes per a no oblidar que els dies que passem per ací poden brillar amb llum pròpia.

SOMNI DE JOGUET · SOMNI DE JOGUET

Silvia Colomer

Sábado 5, dissabte 12 i dissabte 19 de desembre

12.00h

Activitat familiar

Aforament limitat. Reserva prèvia necessària en el telèfon 96 655 02 26

Un vaixell d’assot, un tren carregat de figures de carbó, trompetes i tambors, joguets de cinema, una ballarina famosa al món de l’espectacle i del joguet i d’altres històries que faran d’aquesta visita guiada al Museu Valencià del Joguet d’Ibi, un experiència inoblidable per a aprendre i atresorar moments.