Aquest pròxim dimecres 20 d’octubre continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el VII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els sis anteriors celebrats en 2018, 2019, hivern i tardor de 2020, i primavera del present any, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, encara que les circumstàncies sanitàries van obligar al trasllat de l’espai per un altre més ampli.

En aquesta sessió recitarà Yasmina Galán Pons (Gandia, 1980). És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València i professora d’Educació Secundària. Durant la seua travessia per València va formar part de la “Revista Literària Náyade” (1998), va ser codirectora de la col·lecció de “plaquettes” “Mar de Lletres” i fundadora i coordinadora de la “Revista d’Investigació-Creació Ítaca”.

Entre les seues publicacions es troben “Alas de mariposa” (Primer Premi de Relato del Ayuntamiento de Camuñas; editorial Mar de Letras, 2002), “En dos tiempos” (Primer Premi de Poesía “Marc Granell”; Edicions 96, 2003), “Versos de ida y vuelta” (Primer Premi de Poesía “César Simón”; editorial Denes, 2004), “¡Teatro, puro teatro!” (Primer Premi de Poesía del Ayuntamiento de Aspe, 2019), y “Las estancias del ruido” (finalista de los XL Premios de la Crítica Valenciana; Ediciones Contrabando, Colección Marte, 2020).

Alguns dels seus escrits també es troben recollits en revistes i publicacions d’investigació, així com en les següents antologies: “Cuentos que curan” (Editorial Océano, 2005), “Ventanas” (Torremozas, 2006), “Las mujeres cuentan” (Generalitat Valenciana, 2009), y “No resignación” (Ayuntamiento de Salamanca, 2016).

Així mateix, en 2005 va guanyar el Premi “Mar de poesia” al reconeixement poètic (València); en 2008 el Segon Premi “Eugenio Carvajal” de relat de Mieres; i va quedar finalista en el Premi Internacional de Poesia “Pilar Fernández Labrador” en 2016.