Un espectacle en el qual cinc excèntrics cantants d’òpera es pugen a l’escenari per a oferir grans èxits operístics fusionats amb altres estils musicals. L’obra crea una experiència diferent entorn de l’òpera, acostant-la al gran públic d’una manera fresca, original i divertida i es podrà veure el pròxim dia 16 de desembre en el Teatre Principal d’Alacant

The Opera Bojos, una idea original de Yllana i Rami Eldar, dirigida per Yllana. Una proposta que cerca acostar els grans èxits de l’òpera al gran públic, d’una manera original i plena d’humor: cinc dels més prestigiosos cantants lírics del moment s’ajunten per a donar un recital, però prompte ixen a relluir sentiments i passions ocultes que convertiran l’escenari en un autèntic camp de batalla, amb conseqüències absurdes i impredictibles. Una divertida ‘guerra d’egos’ en la qual l’òpera es fusiona amb altres estils musicals per a crear una experiència diferent entorn del gènere.

Amb una singular posada en escena, una cuidada estètica i el peculiar sentit de la comèdia de la coneguda companyia Yllana, a més de les veus dels solistes María Rei Joly, Mayca Teba, Toni Menges, Enrique Sánchez Ramos i Jesús García Gallera. La direcció artística és de David Ottone i Joe O’Curneen i, la direcció musical, de Marc Álvarez i Manuel Coves.

Repertori:

1.- “Va, pensiero…”, Nabucco. G. Verdi 2.- “Havanera”, Carmen. G. Bizet 3.- “Vivi, tirà!”, Rodelinda. G. F. Händel 4.- “O mio babbino, car…”, Gianni Schicchi. G. Puccini 5.- “Quando em’n vo”, La Bohème. G. Puccini 6.- “Vesti la giubba”, I Pagliacci. R. Leoncavallo 7.- “Sous li dôme épais”, Lakmé. L. Delibes 8.- “Toreador”, Carmen. G. Bizet 9.- “Barcarolle”, Els contes d´Hoffmann. J. Offenbach 10.- “Mon coeur”, Samson et Dalila. C. Saint-Saëns 11.- “Der Hölle Rache”, Die Zauberflöte. W. A. Mozart 12.- “Nessun dorma”, Turandot. G. Puccini i xicotetes peces del repertori popular.

La companyia Yllana amb 27 anys de trajectòria ha creat i produït 30 espectacles com 666, Star Trip, Brokers o Pagagnini. Aquests muntatges s’han representat en més de 12.000 ocasions en més de 40 països i han sigut vistos per prop de tres milions d’espectadors. Destaquen en l’estranger temporades teatrals a Nova York, Mont-real, Mèxic DF, Roma,Londres i París i la participació en festivals internacionals de gran prestigi com el Fringe Festival de Nova York (USA), obtenint el Premi “Outstanding Unique Theatrical Event” per 666 en 2009, El Fringe Festival d’Edimburg (UK) guardonats amb el Premi al Millor Espectacle del Fringe pels editors del periòdic “Three Weeks” per PaGAGnini en 2008, i el Festival Printemps dónes Courges de Tolosa de Llenguadoc (França), guanyant el premi amb Muuu! al Millor Spectacle Etranger en 1993.

A Espanya Yllana ha fet temporades teatrals en totes les grans ciutats i rebut multitud de premis, entre els quals destaca el Max al Millor Espectacle Infantil per Zoo en 2010. També Yllana ha dirigit espectacles per a altres companyies o productores, com Avui No Em Puc Alçar, de Drive Entertainment o Glorious, de Nearco Produccions, i assessorat en la direcció a altres com Mayumana (Israel), Ye-Gam (Coreja), Germans de Ball (Espanya) i varis dels espectacles de la companyia Sexpeare (Espanya). Yllana ha creat nombrosos sketches i espots publicitaris que s’han emès en televisions de diversos països. Des de 2009 col·labora amb Paramount Comedy (VIACOM) en el desenvolupament i producció de nous formats audiovisuals, entre els quals la sèrie Chic-cas ja ha sigut emesa. Des de 1996 gestiona el Teatre Alfil de Madrid, convertint-ho en un espai de referència dedicat a la comèdia en totes les seues variants. En 1994 crea el FIHUM (Festival Internacional d’Humor de Madrid), un festival que es va celebrar fins a 2008 i que presentava en cada edició les millors propostes internacionals.