Dijous passat el Claustre de San José va acollir l’emocionant final del XVII Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat d’Elx”. El guanyador del primer premi va ser per al guitarrista japonés Yuki Saito. D’altra banda, el segon lloc es va entregar ex-aequo a Inês Martins de Sousa i a Álvaro Toscano Román, qui també va ser guardonat amb el Premi del Público. Així mateix, el jurat, compost per Margarita Escarpa, Andrea de Vitis i Pedro Jesús Gómez, va decidir atorgar un esment d’honor a Bernardino Rodríguez Espejo.

El primer premi consta de la participació del pròxim Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ a més de 1.000 euros, un concert organitzat per PIMA (Associació Juvenil de Guitarra de Petrer), 600 euros i un concert en el XXI Festival Internacional de Guitarra Ciutat d’Albacete amb una remuneració de 750 euros. El guanyador del segon premi, rebrà una prestació econòmica de 400 euros.

D’altra banda, la vesprada del divendres va tindre lloc la competició del Premi Calendura, per a menors de 20 anys i els encarregats del veredicte van ser Arturo Palenzuela, Dimitri Van Halderen i Pedro Jesús Gómez. En aquest cas el primer premi és una donació de 500 euros i el segon, de 200 euros, tots dos amb diplomes acreditatius.

El diumenge 28 de juliol, a les 21.30 hores en el Claustre de San José i amb entrada gratuïta, el concert del Duo Khitarsis, una formació guitarrística que recorre els escenaris des de 2009 i que va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional de Música de Cambra, en la passada edició del festival.