El cicle “Momentos Alhambra” tanca la seua sisena edició amb el concert de Zenet dimecres que ve 30 de setembre al Pati d’Armes del Castell de Santa Bàrbara, amb un aforament limitat per a mantindre la distància mínima interpersonal i que els assistents gaudisquen de l’actuació amb totes les garanties sanitàries.

Antonio Mellado, més conegut com Zenet, és un artista malagueny que va començar a treballar en el seu propi projecte en 2008, envoltant-se de grans músics com Manuel Machado, Pepe Rivero o José Taboada entre altres. El seu primer treball en solitari va ser “Les Mars de la Xina”, disc amb ànima de clàssic amb el qual va obtindre el Premi de la Música a l’Artista Revelació en 2009, i el va situar en el mapa gràcies a temes com “Soñar contigo” o “Estela”. El disc reuneix estils musicals com el bolero, la música brasilera o el jazz de Nova York.

El seu següent treball “Todas las calles” (Premi de la Música al Millor Àlbum de Fusió 2011) part, igual que l’anterior, amb una vocació de clàssic però amb un caràcter més alegre, en el qual trobem estils com el swing, l’havanera o la milonga. Després d’aquest treball, publica “La menor explicación”, un treball que com indica el propi Zenet és «potser el disc més madur musicalment parlant” i que destaca igual que els anteriors per la seua mescla d’estils. Posteriorment publica “Si Sucede, Conviene”, un disc ple d’energia i “de mirades a futur” que destaca per ritmes llatins més alegres i ballables.

En 2019 publica “La Guapería”, on presenta cançons ja interpretades per artistes com a Bola de Neu, Olga Guillot o Celeste Mendoza. Per aquest disc va rebre el Premi Internacional Cubadisco 2019. A més d’aquests treballs, Zenet ha publicat un recopilatori sota el nom de “Somiar Amb tu” en el qual fa un repàs de la seua trajectòria des de 2008 a 2018.

Com a artista multidisciplinari, Zenet desenvolupa una carrera paral·lela com a actor i, recentment, hem pogut veure-li interpretant a un cantant i pianista d’un bar de la màfia en “Hac”, sèrie de Netflix ambientada a la Barcelona dels anys seixanta.

L’acústic seguirà la dinàmica d’anteriors ocasions. A les 20.15 h. s’obriran les portes. Una vegada dins, els assistents al concert gaudiran de les varietats de Cerveses Alhambra en una benvinguda que donarà pas a una trobada en directe, amb el propòsit de conéixer de primera mà la inspiració que ha portat Zenet a desenvolupar els temes del seu últim treball. En aquesta entrevista informal en la qual es revelaran algunes anècdotes, els gustos personals i el recorregut professional del protagonista.

A través de “Momentos Alhambra”, Cerveses Alhambra busca acostar, sempre amb responsabilitat, el millor de l’escena musical, creant experiències que transcendeixen el quotidià per a convertir-se en úniques. Artistes de la talla de Second, Mikel Erentxun, Soleá Morente, Niños Mutantes, Rufus T. FireFly, Funambulista, Anni B. Sweet, Neuman, Morgan, Varry Brava, Marwan, La Bien Querida, Alba Molina, Delafé, Enric Montefusco, Kiko Veneno, Georgina i La Habitación Roja han sigut les propostes musicals que ja han passat per l’escenari del Teatre Principal d’Alacant i que ara tenen lloc al Pati d’Armes.

Cerveses Alhambra busca reinterpretacions autèntiques que permeten gaudir sense pressa de cada concorde de les millors peces sonores. Perquè a vegades necessitem observar i escoltar amb calma el que ens envolta per a ser capaces de sentir l’imperceptible. Perquè hi ha coses que no es poden explicar, cal sentir-les.

La data del pròxim concert programat al Pati d’Armes del Castell de Santa Bàrbara és la següent:

ZENET

30 DE SETEMBRE

HORARI DEL CONCERT

20.15 h. Obertura de portes

21.00 h. Entrevista en directe

21.15 h. Inici del concert

Per a obtindre més informació, conéixer les condicions d’accés al Castell i adquirir les entrades es pot consultar el següent enllaç: https://meetandlive.es/conciertosalicante/momentos-alhambra