Zero Robotics ISS Finals 2019, el concurs Internacional de Robòtica creat per la NASA i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) rep el dilluns 28 de gener a la Universitat d’Alacant més de dues-centes persones. Per primera vegada té lloc a Espanya i la final es desenvoluparà en la sala d’actes de l’aulari II de la UA, des de les 13.00 fins a les 19.00 hores. Abans d’aquest moment, a les 08.30 hores començarà la recepció de tots els assistents a aquest esdeveniment en el qual xiques i xics de diferents instituts europeus amb els seus tutors i professorat participaran en el concurs internacional de robòtica creat per la NASA i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). Serà alumnat no universitari procedent de 10 països europeus que ampliaran els coneixements relacionats amb STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), i ho faran mitjançant diferents reptes en els quals aprendran a manejar satèl·lits-robots mitjançant un programa de simulació fet pel MIT. L’esdeveniment es retransmetrà per videostreaming en directe des de l’Estació Espacial Internacional a la UA i a la resta del món.

La fase final de Zero Robotics tindrà la participació de vint-i-dos instituts procedents dels deu països següents: França, Alemanya, Rússia, Grècia, Regne Unit, Itàlia, Polònia, Espanya, Portugal i Romania. Cada equip està format de vuit a deu persones. En aquesta final es contactarà en directe amb la resta d’equips que estaran a Boston i Sidney i, alhora, per videoconferència amb els astronautes de l’Estació Espacial Internacional (ISS), on tenen tres d’aquests satèl·lits-robots, SPHERES. Els astronautes els faran competir entre si amb els programes fets per cada institut.

Zero Robotics és una experiència d’educació STEM que, a més, es veu enriquida d’aliances entre equips estrangers, en la segona i tercera fase del torneig, i de la pràctica de l’anglès.

Antonio Martínez-Álvarez, professor titular del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de l’Escola Politècnica Superior de la UA, és el coordinador nacional del concurs i presidirà el Comitè Local de l’esdeveniment.

L’esdeveniment es retransmetrà per videostreaming en directe des de l’Estació Espacial Internacional a la UA i a la resta del món.

Tota la informació la podeu trobar en la web https://zerorobotics.iuii.ua.es, en Twitter @ZeroRoboticsSp1 i en la web internacional de Zero Robotics: http://zerorobotics.mit.edu/

L’esdeveniment està patrocinat pel Vicerectorat de Campus i Tecnologia, l’Escola Politècnica Superior i l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica de la UA (IUII); l’Ajuntament d’Alacant; Embedded Instruments (emxys); Seven Solutions; Alacant City & Beach i UniCAD.