Continua en Cultura Sant Joan la programació de la 10a temporada de Filmoteca Sant Joan, conjuntament amb més sessions de Cinefórum literari. Entre les sessions destaquen alguns especials i la consolidació d’una agenda diversa, multi-temàtica i que reivindica clàssics de totes les èpoques.
Durant l’any 2020 se celebraran diverses efemèrides importants dins de l’àmbit cinematogràfic i des de la programació de la Filmoteca de Sant Joan d´Alacant volen fer-les destacar. El 20 de gener de 1920 va nàixer en Rimini el director italià Federico Fellini, és per això que rescataran per al seu centenari dos de les seues primeres pel·lícules amb les quals li rendiran tribut. Amb la projecció del xeic blanc el dia 13 de gener i Ànimes sense consciència el dia 20, conformaran un xicotet cicle dedicat a la figura d’un dels directors de cinema més importants, personals i influents de la cinematografia mundial. Gener conclourà amb una doble sessió de Cinefórum Literari dedicada al Premi Nobel de Literatura Ernest Hemingway. El dilluns 27 es projectaran a aquest efecte dues adaptacions de les seues obres més conegudes: El vell i la mar, guanyador de l’Oscar a millor curtmetratge d’animació en 1999 dirigit pel rus Aleksandr Petrov, i Adéu a les armes de Frank Borzage.
Febrer començarà el dia 3 amb una sessió de Filmoteca amb la qual s’anticipen al Dia Mundial contra el Càncer. La pel·lícula triada és 50/50, una aproximació a la malaltia en to de tragicomèdia dirigida per Jonathan Levine. Els següents dilluns continuarà la Filmoteca amb Impacte (Blow Out) de Brian De Palma el dia 10, i Visca la llibertat de René Clair el dia 17. Al següent dilluns commemoraran una altra de les efemèrides importants de l’any, ja que al febrer de fa 100 anys es va estrenar l’obra mestra de l’expressionisme alemany. El dia 24 gaudirem en pantalla gran del gabinet del Dr. Caligari de Robert Wiene.
El Cinefórum Literari torna al març amb la projecció el dia 3 de Campanadas a mitjanit, una pel·lícula que adaptava diverses obres de William Shakespeare centrades en la figura del personatge Falstaff que interpretara i dirigira a Espanya Orson Welles. El dilluns 9, un dia posterior al Dia de la Dona Treballadora, reconeixeran el treball de la directora txeca Vera Chytilova amb la projecció de la seua obra més significativa i avantguardista, Les margarides. Completen el mes de març tres sessions de Filmoteca dedicades al cinema clàssic més variat i internacional. El dilluns 16, el romanç fantàstic A vida o mort del tàndem Michael Powell i Emeric Pressbuger. El dilluns 23, Juan Ningú, un clàssic de Frank Capra que encara s’estudia en les facultats de periodisme i sociologia. I finalment, el dilluns 30, Aleksander Nevsky, el drama èpic d’aventures dirigit pel pioner rus Sergei M. Eisenstein.
Finalment, el 6 d’abril, des del Cinefórum Literari proposen el visionat d’un clàssic del cinema negre: Scarface, el terror de l’hampa. Cinquanta anys abans que Al pacino i Brian De Palma, el director Howard Hawks portaria a la pantalla gran la novel·la de l’escriptor Armitage Trail que s’inspirava en la vida del mafiós Al Capone.
La dinàmica serà la ja coneguda, amb la publicació de fullets i vídeos introductoris per a completar les sessions de Filmoteca i col·loquis per a les sessions de Cineforum. Tots els continguts seran completament originals, editats per a l’ocasió, i s’aniran publicant al costat de cada títol en aquest enllaç.
Les sessions de Cineforum donaran principi a les 19.30, mentre que l’hora d’inici per a la Filmoteca es manté en les 20.00, totes dues amb entrada gratuïta i en VOSE.
Comentarios