MARQ
- TALLERS DIDÀCTICS
Monedes iberes: els més xicotets coneixeran la importància que aquests objectes tenen per als arqueòlegs perquè ajuden a conéixer aspectes de la vida econòmica dels jaciments i fins i tot han proporcionat l’únic testimoniatge de noms d’algunes ciutats iberes com Lauro o Arketurki.
Inscripció ibera: a través d’aquest taller, els participants entraran en contacte amb l’escriptura d’aquest poble els testimoniatges del qual es donen fonamentalment en quatre tipus de suports: pedra, ceràmica, monedes i làmines de plom.
Aixovar d’una Dama: una cita per a elaborar una rèplica d’aquesta prestigiosa joia.
Cistelleria ibera: Els ibers treballaven l’espart i a través d’aquesta proposta els xiquets i xiquetes podran realitzar el seu propi cestito iber.
- POST I VÍDEOS
Aquesta setmana el MARQ entrarà de ple a la sala de Prehistòria de la col·lecció permanent per a tractar temes com les maneres de vida durant la prehistòria, l’evolució del Paleolític al Neolític i la seua repercussió en els enterraments, sense oblidar els jaciments més importants de la província d’Alacant, com la Cova del Fum. A més, l’art i la cultura del Argar estaran presents en aquestes publicacions.
Quant als jaciments i monuments, es detallaran alguns dels llocs més interessants d’aquests, continuant amb els “#sabiasqué”.
MUBAG
El MUBAG ha posat en marxa la campanya #MUBAGdesdecasa amb la qual diàriament compartirà continguts a través de les seues xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. L’exposició permanent «EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista» és l’escenari des del qual es compartiran publicacions sobre els artistes, els quadres, els treballs de restauració duts a terme i, sobretot, les activitats per a xicotets i adults relacionades amb la contemplació d’aqueixes obres. Per a fer aquesta quarantena més amena cada dia el dedicarà a un tema en el qual sempre al final de la notícia buscarà la complicitat dels usuaris perquè aporten el seu granet d’arena. I com no, estaran en contacte amb altres museus a través d’enginyosos.
- Dilluns, 13 d’abril
Els protagonistes seran les persones que des de casa i durant tot el cap de setmana hagen participat amb les seues creacions en la proposta artística del divendres anterior. Els treballs es mostraran a través d’àlbums en les diferents xarxes socials.
- Dimarts, 14 d’abril
La jornada es dedicarà a un artista de l’exposició permanent “EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista” i s’aprofundirà en el tema, l’estil i les anècdotes de l’obra a la qual caldrà parar atenció per a resoldre el misteri de la setmana.
- Dimecres, 15 d’abril
La diversió estarà enfocada als més xicotets amb una activitat especial en la qual aprendran de manera lúdica i participativa com pintava un artista en el segle XIX.
- Dijous, 16 d’abril
El dijous s’ampliarà el contingut oferit fins ara amb la incorporació de l’exposició inaugurada recentment “L’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre”, primer centre de formació oficial de belles arts a la província que oferirà una de les sorpreses de la setmana.
- Divendres, 17 d’abril
Aquest dia un nou repte artístic espera a tots els que vulguen participar enviant o compartint les seues creacions sobre el tema proposat. En aquests moments més que mai el museu el formem tots i el Mubag vol aprofitar aquesta circumstància com una oportunitat per a portar el museu a les llars i sentir més a prop al públic amb la seua interacció.
ADDA
El ADDA ha iniciat una activitat a través de totes les seues xarxes de Mitjans socials (Facebook, Instagram i Twitter) per a publicar amb assiduïtat vídeos en estrena dels seus concerts, tant en directe -gravat abans d’acabar l’activitat presencial- com de producció audiovisual. L’Auditori continua amb la creació de continguts per a generar una percepció de presència contínua. A través de peces de música espanyola i internacional que ens acosten als conceptes com la resistència, l’empatia, la força o la il·lusió en un futur, el contingut d’aquesta proposta fa un recorregut per estètiques lligades, d’alguna manera, a la crítica situació actual provocada per la Covid-19.
- Màster Class Online –ADDA Simfònica
El dimarts 14 i dimecres 15 d’abril a les 12.00 hores els músics de ADDA Simfònica gravaran des de les seues cases uns vídeos educatius enfocats a músics de nivell mig/alt, per a ajudar-los a millorar la seua capacitat d’estudi en aquests dies i oferint-los claus per a l’accés al món professional.
- Estrena Classical Vídeo Hub –ADDA Simfònica
L’agrupació ADDA Simfònica, a través dels seus canals habituals de xarxes socials, oferirà l’estrena Classical Vídeo Hub, el divendres 17 d’abril a les 22.00 hores i a través de les seues xarxes socials.
INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
El contingut cultural estarà disponible per als usuaris en Facebook i Twitter els dies indicats. A través d’un format setmanal fix s’oferirà diàriament un contingut, normalment descargable, per a posar en valor el patrimoni bibliogràfic i documental de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert a través de la seua biblioteca virtual.
- Revistes: Canelobre 64, Les belles arts a la província d’Alacant en el segle XIX
El dilluns 13 d’abril, l’Institut de Cultura oferirà el número 64 de Canelobre Les belles arts a la província d’Alacant en el segle XIX coordinat per Pilar Tébar i Víctor López. Coincidint amb el 30 aniversari de la revista es va publicar un exhaustiu recorregut per les Belles arts de l’Alacant del segle XIX, abastant, entre altres estils, el Neoclassicisme, el Romanticisme i el Modernisme. La publicació està composta per més d’una trentena d’articles d’investigació que aporten noves visions i interessants dades sobre la pintura, escultura, arquitectura, urbanisme, paisatge, costums i fotografia de l’art i els artistes alacantins del segle XIX. L’usuari podrà descarregar el PDF des de l’enllaç que disposarà en la publicació de Facebook i Twitter
- Art: Lina Ávila
Els dimarts la programació se centra en el vessant més contemporani del IAC, a través dels artistes seleccionats en el concurs EAC 2019. El dimarts 14 d’abril es podran veure els treballs del certamen EAC 2019 realitzats per Lina Ávila, el projecte del qual “Entre línies” ofereix formats i suports periodístics.
- Publicacions: L’estrela d’or
La rondalla L’estrela d’or de Francesc Gisbert amb il·lustracions de Pablo Caracol podrà llegir-se el dimecres 15 d’abril. Una obra divertida i fantàstica que narra les aventures d’una xiqueta, Carmen Mala Pata, dita així perquè ho feia tot a l’inrevés. L’edició està emmarcada en la col-lecció Aladroc, dedicada al públic infantil amb llibres il·lustrats a tot color.
- Art: Antonio Barea
La cita dels dijous proposa aprofundir en la sèrie “Art a la Casa Bardín”, un espai creat per a l’expressió dels artistes alacantins, en el qual ofereixen la seua particular visió a través dels seus variats projectes i disciplines. El dijous 16 d’abril el públic podrà descarregar el catàleg complet de l’exposició ‘Mapes invisibles’, d’Antonio Barea, qui en la seua proposta conceptual s’endinsa en la cartografia i es defineix en aqueix territori per a construir les seues obres escultòriques, reivindicant el paper com a recurs plàstic present en els seus diferents suports.
- Fons documental: Comarca
Els divendres es farà un recorregut per la premsa del fons documental del IAC, que oferirà al públic diferents exemplars de periòdics impresos a la província. El divendres 17 d’abril, els usuaris podran descarregar Redempció, (Any III, Núm 108), del 5 de abrilo de 1923, un setmanari de tall anarquista que va veure la llum a Alcoi i es va editar de 1921 a 1923.
- Videoteca: Castillo de Santa Bàrbara
L’Aula de Cinema del llavors Institut d’Estudis Alacantins va filmar en Súper 8 una sèrie de documentals titulada «Pintura i pintors alacantins (1979-1983), així com altres treballs sobre el patrimoni històric i natural de la província d’Alacant amb cintes sobre Altea, Orihuela, la palmera il·licitana, la indústria de la seda, el castell de Santa Bàrbara, el xop il·licità, el Casal de Sant Jordi, el pa beneït, el Museu Sempere, el Museu Benlliure, la Casa-Museu modernista de Novelda, el Museu Arqueològic d’Alacant, la Alcudia d’Elx i les salines de Santa Pola. El dissabte 18 es penjarà en Facebook el vídeo del documental del Castell de Santa Bàrbara d’Alacant.
- Publicacions: La fascinació de l’irreal, Juan Gil-Albert
Els diumenges s’oferiran les últimes publicacions de l’Institut de Cultura amb la sinopsi de la recomanació setmanal i la possibilitat de descarregar la portada des de Facebook i Twitter. El diumenge 19 la proposta serà l’edició facsimilar de la fascinació de l’irreal, el primer llibre publicat per Juan Gil-Albert, la primera edició del qual en 1927 va ser il·lustrada per Manuel Redondo.
Comentarios