El segon capítol de la sèrie “Dones Mediterrànies” s’estrena dimecres que ve 8 de març als cinemes Vox de Beirut, i el dijous 9 en la seu de l’Institut Cervantes a Trípoli, la Azm Association Cultural Center. Tots dos actes estan organitzats per l’Institut Cervantes de Beirut. Es tracta d’un curtmetratge que compta amb el patrocini de Casa Mediterrani, l’Ajuntament del Campello i la Fundació Salom Sabar.
Els espectadors podran veure l’obra audiovisual en versió original en castellà, anglés, àrab i francés, amb subtítols en anglés, i conéixer així la proposta que tracta d’acostar a la dona libanesa actual a través d’entrevistes i trobades amb ciutadanes de diferents generacions i religions. Permet a l’espectador introduir-se en una de les societats més eclèctiques del Mediterrani oriental, on conviuen ciutadans de 18 religions diferents.
Sonia Marco, directora del curtmetratge, comenta que “és una sort tindre l’oportunitat de projectar el documental a Beirut acompanyada de les dones que el van fer possible, amb públic libanés amb el qual intercanviar punts de vista i realitats de les dones que habitem el Mediterrani”.
El curt mostra a dones libaneses de diferents professions i trajectòries vitals, habitants d’un país marcat per una intensa història recent amb la bonança dels anys 50-60 del passat segle, una llarga guerra civil i la crisi econòmica mundial com a fets que han determinat la seua vida. Cadascuna de les protagonistes expliquen les seues experiències i visions del seu passat, present i futur en la societat que habiten.
La producció audiovisual ha comptat amb el patrocini de Casa Mediterrani, l’Ajuntament del Campello i la fundació Salom Sabar de Dénia, a través del seu programa Impulsa Cultura.
Es tracta del segon capítol de la sèrie “Dones Mediterrànies”, un projecte que naix amb l’objectiu d’acostar les diferents realitats de les dones que poblen les ribes de la mar Mediterrània per a bastir ponts de coneixement mutu. Consta d’una sèrie de cinc curtmetratges que mostraran a dones que viuen en diferents països mediterranis. El primer es va estrenar l’any passat 2021 i amb el mateix format va abordar la realitat de la dona turca.