La primera trobada “Fashion Forward El Campello”, que se celebrarà a la casa de Cultura els dies 13 i 14 de setembre, pretén obrir un espai de diàleg entre indústria de la moda, dissenyadors, creadors independents i sostenibilitat. Per a això, s’ha programat una sèrie d’activitats que conjuguen la mostra de talents en embrió, a través d’una desfilada de nous creadors, i per una altra xarrades i tallers, on veurem les connexions entre el Do It Yourself de les contracultures juvenils que dissenyen la seua pròpia roba, i la seua absorció i reformulació per la indústria de la moda.

En l’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament a través de la regidoria de Foment Econòmic que dirigeix Marisa Navarro, al costat del col·lectiu de cultura urbana Urban Tactics, se celebrarà a la Casa de Cultura, i posarà en valor referents estètics.

La moda urbana sorgeix originalment de patrons de moda creats per #xic i #xic perquè a les botigues de roba no existia eixa roba del futur que ells imaginaven. I van aconseguir a través del reciclatge de peces de segona mà i la seua transformació, influenciar a dissenyadores com Vivienne Westwood, Christian Joy, Jylle Navarro.…

És la demostració que la moda de mitjan segle XX i el que portem del XXI s’ha creat sempre de baix feia a dalt. Però no sols en tècniques, sinó també el seu esperit aventurer, hackeando els plecs del patronatge per a transformar el gastat, en marca personal.

“Fashion Forward” és un esdeveniment dissenyat per a tots els públics, que vol democratitzar l’accés a la moda i participar en els discursos futurs sobre aquesta i fomentar així la independència i creativitat de l’usuari.

Com? A través de tallers, xarrades i una mostra i passarel·la de dissenyadors que treballen amb nous materials de menor impacte ambiental, reciclatge, noves formes d’impressió tèxtil…

ACTIVITATS

Les activitats programades són tallers (sota inscripció a causa de l’aforament), sobre customización de calçat amb Eduardo Solano; i un altre per a introduir als més xicotets amb dissenys propis de les sabatilles dels usuaris, per a fer visible les múltiples opcions estètiques del upciclyng i l’economia circular. Dirigit a una franja d’edat de 8 a 12 anys, amb María Tapia.

També s’ofereix un taller d’inici als punts bàsics del Crochet, que pretén ampliar l’aplicació d’aquesta tècnica no sols per a teixir, sinó també per a la transformació de peces i la seua reutilització i allargar la seua vida.

Una altra activitat serà l’estampat de reconversió de peces i digitalidad, amb Ana Surma i Emmanuel Symbol, o introducció a eines a través de la digitalidad, disseny de plantilles en Silhouette Cameo (estampació amb aerògraf en roba de segona mà o en peces aportades pels participants i així donar-los una segona vida).

Hi haurà passarel·la i mostra de dissenyadors digitals. La passarel·la “Fashion Forward” estarà dirigida pels curadors Ana Surma i Emmanuel Symbol, dos dissenyadors de la província d’Alacant, i tindrà dos vessants: una desfilada en passarel·la de models amb les creacions de Palanquegeu-vos, Le Pimp, The Plug For…, Romeo Cappry, Odis, Symbol, Surma designs, Adriani Maldonado i Holly Gnarly entre altres, i, al mateix temps, una mostra digital dels dissenyadors Anaven Ragel, Irene Narcís i Eduardo Jara, Marina Botella, Nikola Stankovic i Plastic by Sisters Lapay entre altres.

Aquesta mostra s’articula a través de mitjans audiovisuals com a pantalles tàctils i projeccions, que estaran exposats en l’àgora de la Casa de Cultura. La passarel·la comptarà amb Mister Barceló com a presentador, i comptarà amb una sessió exclusiva de la Dj Lorena Mut.

Hi haurà una taula redona amb nous dissenyadors per a la indústria del futur. La província d’Alacant sempre ha tingut una forta indústria tèxtil, des del calçat a Elx a les catifes de Crevillent, amb llarga tradició.

En aquesta taula redona amb nous dissenyadors i representants de la indústria, s’abordaran quins són els nous desafiaments quant a materials i que poden aportar dos dels seus eixos més importants, els nous dissenyadors i les marques.