Es preveu que la peça, que ha sigut prestada en els últims anys per a nombroses exposicions per tot el territori nacional, limite ara la seua eixida del museu d’Alcoi, en nom de la seua conservació preventiva
Des del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó s’ha procedit a la restauració de l’emblemàtic Vas de l’Orant de la Cova de l’Or, un dels objectes arqueològics més destacats del neolític valencià, amb una antiguitat pròxima als 7.000 anys. Aquesta ceràmica ha sigut fonamental per a la datació de l’art rupestre macroesquemàtic que es troba representat en les pintures de La Sarga.
Es tracta d’un pitxer fet a mà, decorada amb impressions cardials i amb la representació d’una figura humana amb els braços alçats i mans de cinc dits. Té un cap de forma triangular o lleugerament arredonida i cos rectangular acabat obliquament, amb indicació del sexe mitjançant impressió de l’àpex del cardium. Les cames són prolongació de les línies extremes que delimiten el cos, finalitzant així mateix amb impressions de l’àpex de la petxina, que representen els peus.
Les tasques de conservació curativa s’han dut a terme amb l’autorització de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i amb la col·laboració desinteressada del Museu de Prehistòria de València, mitjançant la intervenció de la tècnic Trinidad Pasíes. La peça ha sigut prestada en els últims anys per a nombroses exposicions al llarg de tot el territori nacional, encara que es preveu que ara limite la seua eixida del museu d’Alcoi, per tal de garantir la seua conservació preventiva.
Comentarios