La Seu Universitària d’Elda ha presentat els dos cursos d’estiu impartits per la UA que acollirà durant el mes de juliol. Es tracta, en concret dels cursos ‘ Valors en l’esport’ i ‘Reptes, oportunitats i perills de l’ús de les Tics a l’aula’.
La regidora de Relacions amb la Universitat, Belén Alvarado assenyalat que “la seu universitària d’Elda funciona perfectament gràcies a Xarre Navalón”. Així, ha afegit que des de 2017 “hem tingut més de 100 activitats i som una de les seus capdavanteres de la Universitat d’Alacant”.
Per part seua, el coordinador de les seus universitàries, Héctor Rubio ha destacat “el bon funcionament de la seu d’Elda ja que any rere any estan presentant cursos d’una alta qualitat”.
Així mateix, el primer curs, ‘Valors en l’esport’, es realitzarà del 3 al 5 de juliol en el Museu del Calçat. El seu objectiu és mostrar l’esport com una eina fonamental per a la transmissió de valors positius a més de fer una reflexió sobre el paper que exerceix l’esport en l’educació de la societat. Això últim es durà a terme a través de diversos projectes de promoció de l’esport que parteixen d’institucions, clubs i centres de diferent naturalesa que treballen d’una forma socialment responsable, desenvolupant hàbits saludables, propiciant la inclusió, la coeducació i la integració.
En relació a aquest curs, el director del CEFIRE, Pablo Iborti, ha posat l’accent en la seua “dimensió europea” i en el “tema de la inclusió en l’esport, que es plasma tant en l’esport adaptat i en la coeducació o qüestions tan importants com els patis inclusius”.
Així mateix, la jornada començarà el 3 de juliol. En primer lloc, de 16.00 a 16.30 s’entregaran les acreditacions i la documentació. Després d’això, de 16.30 a 17.00 tindrà lloc la inauguració i presentació del curs. Després, començaran les diferents ponències que es reparteixen de la següent manera:
De 17.00 a 18.30 hores Daniel Martínez Cremades, director del CEIP Alfons X parlarà sobre ‘Programes institucionals per a la promoció de l’a educació física’.
A les 18.45 es realitzarà la xarra ‘Programa Erasmus + KA219: Xou em how to play together’, a càrrec de Daniel Martínez Cremadres.
Així mateix, Daniel Martínez ha explicat que amb aquest curs “el que busquem és una orientació que permetera atraure professors, monitors i clubs esportius, que troben eines per a millorar la seua pràctica i dia a dia”, assenyalat que han treballat sobretot “els valors”.
El següent dia, dijous 4 de juliol, començarà a les 9.00 hores la ponència ‘Bones pràctiques en l’educació escolar’ en la qual participaran Miguel Ángel Rodríguez Corcoles, mestre d’Educació Física i Secretari del CEP Pintor Sorolla i Miguel Reig, professor del CEP Pintor Sorolla.
Posteriorment, a les 10.30 tindrà lloc una pausa per a café a la qual seguirà el taller ‘Transmissió de valors a través de l’esport’ a càrrec del professor d’Educació Física i preparador físic, Juanen Reig.
A les 12.30 la mestra i esportista olímpica, Mar Jover parlarà de com aconseguir els teus somnis a través de l’esport.
Aquest mateix dia, a la vesprada la sessió es traslladarà al Centre Excursionista Eldense en la qual de 17 a 19.30 hores es realitzarà una activitat pràctica en les instal·lacions.
Finalment, de 20 a 211:30 hores el tres vegades campió del món en paraescalada, Uko Carmona, parlarà sobre ‘Esport inclusiu: escalar les dificultats’.
D’aquesta manera, aquest curs finalitzarà el divendres, 5 de juliol amb les següents ponències:
De 9 a 10.30 Seve Boix Martínez, Llicenciat en Educació Física i corredor parlarà d’hàbits saludables. Després d’això hi haurà una pausa per a café i a les 11 hores tindrà lloc la xarrada de Tony Gallego, President de la Fundació Lucentum, ‘Implicació social d’un club esportiu’.
La jornada finalitzarà amb una taula redona amb el títol ‘La vida d’un jugador d’elit i la seua retirada’ en la qual participaran Joe Arlauckas, exjugador de la NBA i l’ACB i Tony Gallego, exjugador de bàsquet.
D’altra banda, el curs ‘Reptes, oportunitats i perills de l’ús de les Tics a l’aula’, es realitzarà del 10 a l’11 de juliol, en el Museu del Calçat. Aquest curs pretén ser una aportació per a tots els col·lectius implicats en l’educació de xiquets i adolescents que necessiten eines per a fer un millor ús de les Tecnologies de la Comunicació i la Informació, dins i fora de l’aula.
D’aquesta forma, la jornada es dividirà de la següent manera:
El dimecres, 10 de juliol començarà amb la recepció i lliurament d’acreditacions a les 9.30 hores. Després d’això, a les 10 es realitzarà la inauguració i a les 10.15 tindrà lloc la primera ponència a càrrec de José Carlos Ferrándiz, Policia Nacional de l’Ajuntament d’Elda que parlarà sobre ‘Seguretat en Internet. Prevenció, responsabilitat i conseqüències jurídiques dels actes en xarxes’.
Posteriorment hi haurà una pausa per a café, i es reprendrà la jornada a les 12 amb la ponència que porta de títol ‘Llavors, què podem fer?’ a càrrec del professor del CEP Pintor Sorolla, Raúl Gómez Verdú.
A la vesprada, de 16.00 a 18.00 hores es realitzarà la xarrada que té com a títol ‘La wiki com a recurs docent’ a càrrec de Francesc Fort i Silvestre, gestor de Amical Wikimedia. Després d’aquesta ponència, es farà un taller pràctic de creació de contingut per a wikipedia a les 18.20 hores.
Al dia siguente, dijous 11 de juliol començarà amb la xarrada ‘Mòbils i videojocs: oportunitat o risc’, a càrrec de David Bautista, professor i expert en informàtica.
D’11.30 i 12.00 pausa per a café i després d’això, es realitzarà la ponència ‘Estratègies dramàtiques per a millorar l’ús del mòbil en l’adolescència’ per David Bautista.
Després d’això, a les 16.00 Nereida Carrillo, periodista freelance, parlarà sobre ‘Que no et prenguen el pèl: com verificar notícies en internet i xarxes socials’.
Així, la jornada acabarà amb la xarrada ‘Com ens informem? Sobreviure a les fake news: fet o fake?’. A càrrec també de Nereida Carrillo.
Aquests cursos tenen un preu de 40 euros per a estudiants, PDI/PAS de la UA, alumni UA i persones desocupades i és gratuït per al professorat inscrit en el CEFIRE.
La coordinadora de la Seu Universitària d’Elda, Charo Navalón, ha ressaltat el fet que molts dels ponents “són de la zona”
Comentarios