Els murals del barri oriolà de San Isidro en homenatge a Miguel Hernández tindran una projecció internacional. La Càtedra Iberoamericana “Alejandro Roemmers” d’Indústries Culturals i Creatives (UMH) ha sigut convidada a participar en el programa ‘Artivismo: el poder de l’art per a la transformació social’ i el seu equip directiu ha triat les pintures que constitueixen l’extraordinari museu a l’aire lliure del popular barri com a tema de la ponència sobre la influència de l’art en la transformació social de les ciutats, que serà presentada en la pròxima edició d’aquesta iniciativa. El programa inclou com a complement l’Exposició global d’arts visuals 30/30, una trobada de cultures: 30 artistes, 30 països.

El projecte sorgeix d’una col·laboració entre especialistes nord-americans de Sing for Hope, Adelphi University i Gottesman Libraries, Teachers College i Columbia University. A la iniciativa se sumen, en la creació de la galeria virtual i catàleg per a l’exposició, experts de la Universitat Tècnica Particular de Loja (UTPL), l’Equador, sota la curaduría d’especialistes del École du Louvre (Palais du Louvre, Paris); així com de la Université Paris 1 Panthéon-*Sorbonne; GEMESO (Groupe d’Etudes Méso-*Américaines, EPHE, Paris); French Committee- Corpus Antiquitatum Americanensium (Union académique nternationale); Scientific Board “Amèriques”-French Ministry of Foreign Affairs. France; i co-*curaduría de bi/*Coa: base intercultural / Community of the Americas, Nova York, al costat de la Càtedra IARICC, que té la seua seu en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Orihuela.

La inauguració va tindre lloc a Nova York el mes passat – en el Dia del President dels Estats Units- amb una xarrada-debat sobre l’actuació comunitària en els monuments i l’art públic. ‘Artivismo: El poder de l’art per a la transformació social’ ofereix esdeveniments multimodals on els presentadors compartiran com l’art, la investigació, la divulgació comunitària i altres esforços serveixen com a mitjans per a transformar l’statu quo. La missió d’aquesta col·laboració interdisciplinària i multiinstitucional és involucrar a les persones en la transformació de la societat a través del poder de l’art. Aquesta activitat es basa en les idees del llibre “Illuminations of Social Imagination: Learning from Maxine Greene”.

El propòsit és reflexionar sobre el nostre paper com a ciutadans en el món globalitzat, a fi de fomentar el canvi mitjançant una acció contínua a la recerca d’una societat més justa. La idea és generar converses i col·laboracions internacionals que possibiliten una convivència més digna i significativa, utilitzant el poder de l’art per a la transformació social i generar un moviment de artivismo.

Les activitats que es vénen desenvolupant poden consultar-se ací:

https://library.tc.columbia.edu/events?l=singleevent