La Universitat d’Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l’oferta d’enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment. El programa inclou un total de 19 cursos, 16 no presencials i 3 semipresencials, que tindran lloc entre els mesos de juny i setembre.
Algunes de les propostes de cursos que inicialment es van presentar per a aquesta edició es transformen en cicles de conferències obertes al públic que s’oferiran en format presencial i no presencial i de les quals s’informarà el pròxim curs acadèmic 2020/2021. La UA aprofita així la transformació digital que ha dut a terme en els últims mesos per a fomentar les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i posar-les al servei de la societat i de la comunitat universitària.
El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha volgut subratllar i agrair l’enorme esforç que ha dut a terme la Universitat d’Alacant per a mantenir el programa de cursos d’estiu a través del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i les seus universitàries. Així mateix, Palomar destaca la tasca duta a terme pel professorat implicat en aquest programa, «que ha realitzat un sobreesforç admirable en aquesta situació per a mantenir els cursos amb les seues propostes i sense el qual això no seria possible».
D’altra banda, el vicerector Carles Cortés afig que “hem hagut de reduir l’oferta i enguany no tindrem els nostres afermats cursos internacionals amb universitats americanes i europees, per evidents motius que impedeixen el desplaçament, però presentem una variada oferta en línia amb 19 cursos de temàtica àmplia i diversa: ciències de la Salut, enginyeries, tecnologies de la informació, intel·ligència artificial, psicologia, educació, llengües, música, comunicació, ocupabilitat, història o videojocs”.
Concretament, Carles Cortés ha detallat els 9 cursos que s’impulsen des del campus, tots amb un perfil professionalitzador: Dades Massives: Fonaments Tecnològics i Aplicacions Pràctiques (del 13 al 17 de juliol); Comprenent el TDAH (1a edició, del 29 de juny al 3 de juliol; 2a edició, del 13 al 17 de juliol); Disseny Col·laboratiu d’Ajudes Tècniques per a Impressió 3D (del 13 al 17 de juliol); Història i Videojocs: Propostes Docents i Eixides Professionals (del 6 al 10 de juliol); Introducció a BIM Empresarial en Obres Públiques (del 21 al 25 de setembre); Introducció a l’Aprenentatge Profund (deep learning) (del 6 al 10 de juliol); Introducció al Pensament Computacional en Edats Primerenques (del 6 al 8 de juliol); Nous Reptes en l’Ús de l’Espanyol a l’Aula: Correcció i Norma (de l’1 al 3 de juliol), i Aprenentatge Col·laboratiu per a Millorar la Cura de la Salut durant els Primers 1.000 Dies de Vida (CLIC-1000D), al setembre, encara que la data està per concretar.
Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, ha destacat que deu dels 19 cursos han sigut impulsats per les seus de la UA a la província, gràcies al compromís dels directors i de les directores i a la implicació dels ajuntaments de les localitats que conformen el territori UA.
Precisament, el programa dels Cursos d’Estiu donarà inici el dilluns que ve, 15 de juny, amb un curs impulsat per la Seu de la Vila Joiosa: Accessibilitat i Atenció Inclusiva en Hostaleria, Comerç i Locals d’Oci (15,16, 22 i 23 de juny). La Seu de la Vila ofereix tres cursos d’estiu més: Protocol Bàsic per a Organitzadors d’Actes Culturals i de Patrimoni (del 29 de juny al 2 de juliol); Rock and Roll Business. El Negoci de la Música Contemporània (del 6 al 9 de juliol) i L’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià (4 i 5 de setembre; semipresencial).
La Seu de Villena impartirà el curs Coeducació per a Avançar en Igualtat de Drets, Oportunitats i Responsabilitats (del 6 al 10 de juliol); la Nucia manté el tradicional Curs Internacional de Música Moderna (Pop, Rock, Blues, Jazz…). Guitarra Elèctrica, Baix, Cant Modern, Bateria, Percussió, Piano Modern (del 13 al 16 de juliol); Cocentaina ha programat Introducció a l’Anàlisi Sensorial d’Aliments (al setembre, però la data està per concretar); i la Seu Ciutat d’Alacant ofereix el curs Producció Audiovisual i Comunicació de l’Arquitectura, l’Urbanisme i el Disseny (de l’1 al 3 de juliol).
A més, les seus han programat dos cursos semipresencials: L’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià (a Cocentaina, els dies 3 i 4 de juliol; a la Vila Joiosa, els dies 4 i 5 de setembre); i La Unió Europea davant les Grans Crisis: la Crisi Migratòria, el Canvi Climàtic, el Brexit i la Crisi Econòmica (Seu de la Marina a Benissa, al setembre, amb la data per concretar).
Informació i inscripcions:
Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant 2020
Modalitat no presencial
Per dates
– Accessibilitat i Atenció Inclusiva en Hostaleria, Comerç i Locals d’Oci. Seu de la Vila Joiosa (15,16, 22 i 23 de juny).
– Protocol Bàsic per a Organitzadors d’Actes Culturals i de Patrimoni. Seu de la Vila Joiosa (del 29 de juny al 2 de juliol).
– Comprenent el TDAH (1a edició, del 29 de juny al 3 de juliol; 2a edició, del 13 al 17 de juliol).
– Nous Reptes en l’Ús de l’Espanyol a l’Aula: Correcció i Norma (de l’1 al 3 de juliol).
– Producció Audiovisual i Comunicació de l’Arquitectura, l’Urbanisme i el Disseny. Seu Ciutat d’Alacant (de l’1 al 3 de juliol).
– Rock and Roll Business. El Negoci de la Música Contemporània. Seu de la Vila Joiosa (del 6 al 9 de juliol).
– Introducció al Pensament Computacional en Edats Primerenques (del 6 al 8 de juliol).
– Introducció a l’Aprenentatge Profund (deep learning) (del 6 al 10 de juliol).
– Història i Videojocs: Propostes Docents i Eixides Professionals (del 6 al 10 de juliol).
– Coeducació per a Avançar en Igualtat de Drets, Oportunitats i Responsabilitats. Seu de Villena (del 6 al 10 de juliol).
– Curs Internacional de Música Moderna (Pop, Rock, Blues, Jazz…). Guitarra Elèctrica, Baix, Cant Modern, Bateria, Percussió, Piano Modern. Seu de la Nucia (del 13 al 16 de juliol).
– Dades Massives: Fonaments Tecnològics i Aplicacions Pràctiques (del 13 al 17 de juliol).
– Disseny Col·laboratiu d’Ajudes Tècniques per a Impressió 3D (del 13 al 17 de juliol).
– Introducció a BIM Empresarial en Obres Públiques (del 21 al 25 de setembre).
– Aprenentatge Col·laboratiu per a Millorar la Cura de la Salut durant els Primers 1.000 Dies de Vida (CLIC-1000D), al setembre, data per concretar.
– Introducció a l’Anàlisi Sensorial d’Aliments. Seu de la Marina a Benissa (al setembre, data per concretar).
Modalitat semipresencial
– L’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià (Seu de Cocentaina, 3 i 4 de juliol).
– L’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià (Seu de la Vila Joiosa, 4 i 5 de setembre).
– La Unió Europea davant les Grans Crisis: la Crisi Migratòria, el Canvi Climàtic, el Brexit i la Crisi Econòmica (Seu de la Marina a Benissa, al setembre, data per concretar).
Comentarios