Amb motiu de l’arrancada de la campanya d’educació i formació ambiental «1000 i 1 abelles, essencials per a la vida», la Universitat d’Alacant inaugura demà dijous, 11 de maig, l’exposició titulada «Apicultura sostenible per a preservar el planeta: educació i formació sobre apicultura i pol·linització».
Organitzada per la Universitat d’Alacant a través de la Universitat Saludable i l’Oficina Ecocampus (Vicerectorat d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral), amb la col·laboració de la Fundació Oxígeno, la inauguració tindrà lloc a les 10.00 hores al vestíbul de la primera planta de l’aulari II del campus de Sant Vicent del Raspeig. L’acte comptarà amb la participació de la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar; el catedràtic de Zoologia de la UA, Eduardo Galante; el catedràtic de Climatologia de la UA, Jorge Olcina; el director del Secretariat d’Universitat Saludable, José Ramón Martínez Riera; la responsable de l’Oficina Ecocampus, Sonia Blázquez, i la coordinadora de campanyes educatives de la Fundació Oxígeno, Sheila García.
L’objectiu de la campanya, que ha sigut possible gràcies al suport econòmic de la IV Convocatòria Mediambiental de Fundació Bancaixa i CaixaBank, i del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, és incidir en la importància dels pol·linitzadors per a la vida al planeta, l’agricultura i la biodiversitat. Amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, el Jardí de l’Albarda i diferents associacions d’apicultura, pretén sensibilitzar i formar la societat alacantina sobre tots aquests aspectes, i fer-ho de manera creativa i adaptada a tots els perfils i les edats.
Tal com asseguren des de l’organització, «volem destacar el paper imprescindible de les abelles per a la vida al planeta, ja que, de manera directa o indirecta, depenem d’elles per a l’alimentació», expliquen. «L’abella és un dels animals més importants del món i la seua funció ecosistèmica és imprescindible per als humans», sostenen. També alerten que l’acció nefasta de l’ús de pesticides, juntament amb la desforestació, «ha extingit prop del 90 % de la població mundial d’abelles, i això posa aquesta espècie en greu perill d’extinció, cosa que seria catastròfic per al medi ambient per la seua essencial tasca pol·linitzadora».
La mostra es podrà visitar fins al 29 de maig.