La seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acollirà aquest divendres la presentació del llibre La Dama d’Elx, un destí singular, editat per la prestigiosa Casa de Velázquez de Madrid. La cita comptarà amb la participació dels autors de la publicació, que acaba de ser traduïda a l’espanyol.

Els arqueòlegs Marlène Albert Llorca i Pierre Rouillard parlaran a la Casa Bardin de la seua investigació sobre el bust ibèric que planteja un enfocament científic, històric i antropològic. El treball també rastreja els processos que van donar a la Dama d’Elx un valor identitari a escala local, regional, nacional i internacional, i restitueix els debats oberts des de la seua troballa entre els experts europeus, especialment a França.

Així mateix, La Dama d’Elx, un destí singular analitza el seu descobriment, les seues circumstàncies, el debat històric entorn del bust, la mirada d’altres artistes, els ibers i la identitat valenciana o el retorn a Espanya de la peça, entre molts altres aspectes. Considerada l’obra més famosa i excepcional de l’art iber, la Dama d’Elx és una escultura realitzada en pedra calcària entre els segles V i IV a. C. i descoberta fortuïtament en 1897 en La Alcudia.

En l’acte, que començarà a partir de les 19.00 hores amb entrada lliure limitada a l’aforament de la sala, intervindran també Gwladys Bernard, directora d’Estudis de la Casa de Velázquez, i la directora del IAC Gil-Albert, Cristina Martínez.

Autors

Marlène Albert Llorca és antropòloga i ha centrat les seues investigacions i estudis en el llevant espanyol i en el sud de França. És professora emèrita d’Antropologia en la Universitat de Tolosa. Per part seua, Pierre Rouillard és historiador i arqueòleg, especialista en la iberia antiga i director d’Investigació emèrit del Centre National de la Recherche Scientifique (CRNS). A més, ha treballat en diferents excavacions de la província d’Alacant.