El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha presentat el resultat dels treballs de modernització aplicats a la sala Espai Sèneca (antiga Estació d’Autobusos), que compta amb una nova programació cultural i que obrirà les seues portes el dia 23 amb l’exposició Història del Turisme d’Alacant, des d’Isabel II fins als nostres dies.
Manresa ha estat acompanyat en l’acte per l’arquitecte Iván Valero, membre de l’equip que ha dotat a la sala d’una nova acústica, amb el que s’han suprimit les reverberacions que dificultaven el desenvolupament dels actes en el seu interior. Membres de l’estudi Mental Republic, que ha creat la nova imatge corporativa d’aquest equipament municipal, i José Piñero, gerent de Produccions Baltimore, que impulsa al costat de la regidoria la iniciativa Emergeix Nadal, també han sigut protagonistes en la trobada de hui sota els sostres corbats d’aquest singular edifici.
Regidor: “Han escoltat els nostres plantejaments”
Antonio Manresa ha evidenciat la satisfacció de la Regidoria de Cultura per disposar d’una identitat corporativa pròpia per a l’Espai Sèneca, que es converteix en un nou emplaçament per a albergar actes culturals pensats de manera especial per a un públic jove.
“L’equip de disseny gràfic ha escoltat els nostres plantejaments i els han units a les característiques de la sala, on criden l’atenció els arcs. Volem que l’espai es transforme en un centre polivalent per a acollir exposicions, música en directe, fires, tallers, xarrades i activitats lligades a les arts escèniques, entre altres esdeveniments”, segons ha explicat Manresa.
El regidor ha afegit que per al logotip i per a representar la vida cultural que palpitarà a l’interior de l’immoble s’han dissenyat dibuixos i figures amb colors pastel, neutres, d’acord amb els tons dels dos murals de grans dimensions, pintats per Gastón Castelló, que embelleixen l’interior de la nau.
Fibra de vídrio per a millorar el so
La reverberació s’ha eliminat, segons ha especificat Valero, després d’un estudi detallat de la sala i l’aplicació de 1.600 metres lineals de fibra de vídrio, tallada en xicotets llistons. Aquest material, procedent dels països nòrdics, s’ha pegat, sobretot, en els sostres, segons han donat a conéixer. La col·locació pendent d’estors i els tocs de decoració serviran per a millorar l’absorció de sons, la qual cosa repercutirà en una millor experiència per als assistents als actes.
Els quatre vídeos de Emerge Nadal
El regidor de Cultura i el gerent de Produccions Baltimore, José Piñero, han mostrat també els quatre vídeos musicals on els protagonistes són artistes alacantins, que han interpretat de manera lliure altres tantes cançons nadalenques.
Amb aquestes produccions, aconseguides gràcies al treball de diferents entitats i professionals de la indústria de la imatge i so d’Alacant, es tracta de potenciar a empreses del sector, així com recolzar el treball creatiu d’autors i intèrprets.
Les protagonistes dels vídeos han sigut Vera Lebrón, Lolita Cromañón, Andrea Borrás i el grup Alabayos.
Els vídeos es pujaran aquesta mateixa vesprada a les xarxes socials i es distribuiran per diferents canals amb l’objectiu que reforcen tant la imatge d’Alacant com la creativitat de cantants, músics, mescladors, tècnics, productors, etc, actius a la ciutat.
Manresa ha posat punt final a la trobada indicant que “inaugurem al mateix temps l’Espai Sèneca, amb la seua nova acústica, que es veu com un element decoratiu més, amb imatge corportiva pròpia i projectant els vídeos amb nadales interpretades per bandes i artistes alacantins. Els vídeos estan realitzats per quatre productors visuals alacantins, prenent com a escenaris altres tants espais culturals de la ciutat”.
Comentarios