El dijous 11 d’abril va tindre lloc la tercera edició del certamen de robòtica, Villenabot que l’Ajuntament de Villena, la Universitat Politècnica de València i l’IES Germans Amorós organitzen en les instal·lacions de l’institut per a acostar la ciència i la robòtica a les i els més joves.
L’institut Germans Amorós de Villena s’ha convertit un any més en l’epicentre provincial de la ciència i la robòtica amb una presència de més de 1.000 alumnes per al seu certamen de robòtica. “Podem contribuir a les ganes de continuar aprofundint en aquesta àrea que déiem que eren futur i ja són present que permetran dissenyar una nova etapa per a la vida de la gent”, ha assenyalat l’Alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre.
La principal novetat d’aquesta tercera edició de Villenabot ha sigut la taula redona en la qual han participat distingides especialistes de diferents branques de l’enginyeria. L’objectiu era acostar la ciència i l’enginyeria a les joves estudiants perquè els servisquen com a espill, en aquests àmbits, tradicionalment masculins. “S’ha posat l’accent en la dona en la ciència i en la poca representativitat de les dones en l’enginyeria”, ha destacat la directora de l’IES Germans Amorós, Bienve Sánchez.
L’altra novetat destacable ha sigut la realització de 26 tallers en els quals han participat més de 1.000 estudiants de Primària i Secundària d’Alcoi, Biar, Castalla, Caudete, Novelda, el Pinós i Villena. Ha sigut una jornada que a més d’acostar les noves tecnologies des d’un aspecte lúdic, permet treballar en valors com la igualtat, la co-educació i el treball en equip ja que més de 150 estudiants del centre s’han implicat en l’organització al costat dels caps de departament.
El concurs de robòtica ha tingut cinc categories diferents. Siguelíneas Llec amb els equips BMW com a subcampió i Turbo com a campió, tots dos de l’IES Les Fonts de Villena. En Siguelíneas Lliure l’equip vencedor ha sigut Quicksilver seguit de Fukit, tots dos de l’IES Les Fonts de Villena. En Lluita Llegue el primer classificat ha sigut Pinkiwinki i el segon classificat Taquillitas.
En la categoria Lluita Lliure el conjunt vencedor ha sigut Machacanieve seguit de Fusu, tots dos de l’IES Les Fonts. Finalment, en la modalitat de Laberint, els dominadors han sigut Minotaure, ocupant el segon escalafó The Lost.
D’altra banda es van entregar els premis als projectes tecnològics per a persones amb diversitat funcional desenvolupats per l’alumnat de l’IES Germans Amorós. El primer premi va ser per al projecte Un llibre per a Juan mentre que el segon premi va anar a parar al projecte La bola boja. Es tracta sens dubte d’una gran iniciativa que l’IES Germans Amorós manté en el seu agende lectiva perquè la robòtica tinga una aplicació pràctica per a les persones que més ho necessiten.
L’esdeveniment es consolida any rere any, “no és només un concurs de robòtica o una fira de tecnologia”, tal com ha indicat el director de la seu d’Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa. “Aquest és un exemple d’èxit ja que institut, universitat i ajuntament s’han involucrat des del principi i tots junts sumem més que cadascun per separat”, ha sentenciat Torregrosa.
EEl Alcalde, al costat dels dirigents de la UPV d’Alcoi, la directora de l’IES Germans Amorós i algunes de les participants en la taula redona Dones Enginyeres figures ocultes?, han participat en el lliurament de premis. Des de les tres institucions han celebrat l’èxit d’aquesta nova edició de Villenabot i han anunciat el seu ferm compromís de mantindre aquest esdeveniment.
Comentarios