El festival de cinema i gastronomia Gastro Cinema ha anunciat aquest dijous a #Xocolate Marcos Tonda com a empresa guardonada amb el Premi Gastro Cinema Solidari 2024 en una presentació en la qual han participat la regidora de Turisme, Ana Poquet, el director del festival, Vicente Seva, i la CEO de #Xocolate Marcos Tonda, María Llorca.
La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha agraït a #Xocolate Marcos Tonda «la seua labor i compromís social que l’ha feta mereixedora d’aquesta distinció» i al Festival Gastro Cinema «el treball que duu a terme per a promocionar la gastronomia alacantina, un dels nostres grans atractius dins de la ciutat com a destinació turística». Per a Poquet, «si unir Alacant, cinema i gastronomia ja és apetitós, quan s’afig el factor solidari ja es converteix en exquisit. Gastro Cinema sap conjugar l’art visual del cinema amb el sensorial de la gastronomia, una combinació d’èxit assegurat», ha assenyalat l’edil.
El lliurament del premi es durà a terme en la gala de clausura del Gastro Cinema el pròxim 29 d’agost en el Teatre Principal d’Alacant. Aquest guardó s’atorga de manera anual a una entitat de la província d’Alacant que destaca per la seua labor social, i en edicions anteriors ha sigut concedit a l’Associació APSA i Creu Roja.
Aquest 2024 «estem encantats de reconéixer a #Xocolate Marcos Tonda amb aquest premi. El seu compromís amb l’accessibilitat i la seua col·laboració amb la Fundació ONCE demostren una dedicació exemplar cap a la inclusió social», ha declarat Vicente Seva. “El cinema i la gastronomia són vehicles poderosos per a la solidaritat i amb aquest guardó celebrem eixa connexió”, ha indicat.
Per part seua, la CEO de l’empresa, María Llorca, ha agraït un reconeixement “amb el qual estem molt il·lusionats i ens impulsa per a continuar avançant en la responsabilitat social corporativa” i ha explicat el projecte pel qual han sigut reconeguts. Es tracta d’un un innovador etiquetatge accessible. Al setembre de 2023, l’empresa va signar un acord amb la Fundació ONCE per a l’atenció de persones sordcegues i des de llavors ha implementat etiquetatges amb textos en braille i codis QR amb marques de relleu en els seus productes, facilitant a les persones amb deficiència visual la informació essencial. A més, l’empresa està treballant per a fer el seu lloc web 100% accessible, i una vegada completada, donarà un 10% dels ingressos de vendes en línia a la Fundació ONCE per a l’Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS). “El nostre objectiu és fer tots els nostres productes totalment accessibles per a totes les persones i en això continuem treballant”, ha conclòs Llorca.
Festival
Gastro Cinema se celebra del 23 al 29 d’agost, compta amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant, la Regidoria de Turisme d’Alacant a través del Patronat Alacant City & Beach, l’Institut Valencià de Cultura, Mercalicante i altres empreses col·laboradores.

La primera activitat serà un tast d’aigua a cegues en el Museu d’Aigües d’Alacant amb la participació de representants d’hotels alacantins. Les activitats i projeccions es realitzaran fins el pròxim dia 29. El dimarts 27, a les 11 hores, el Patronat de Turisme Alacant City&Beach acull el col·loqui “Cinema, gastronomia i turisme” amb la participació de Luis Tormo, del servei de Màrqueting de Turisme Comunitat Valenciana, i Marta Devesa, xef de la Llar del Pescador de La Vila. A continuació, a les 12 hores, se celebrarà la presentació del catàleg d’experiències enoturísticas de la Comunitat Valenciana, amb la presidenta de la Federació de Enoturismo de la Comunitat Valenciana, María Miñano.