Sidecars, Café Quijano, Sergio Dalma i Pablo López, artistes de primera línia, al costat de monologuistes com Jorge Cremades, Carles Sanz de Tricicle i Edu Soto; o grans posades en escena com Poncia de Lolita Flores i Salomé, amb Belén Rueda, conformen el programa de la temporada Gener-Abril 2024 de Cultura Torrevella

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, el Gerent de l’Institut Municipal de Cultura, Miguel Fernández, el coordinador de cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Manuel Esteban Moreno, i el director de Cultura Torrevella, Lalo Díez, han presentat la Programació Cultural gener-abril de 2024. Una àmplia i variada oferta, destacant el començament de la gira nacional de Sidecars des de la nostra ciutat; Viatge a Oz, el musical infantil; Jorge Cremades amb el seu xou “Desempleado del mes”; “Poncia” amb Lolita Flores; el musical de Campaneta, per als més xicotets; Pablo López en concert; Salomé amb Belén Rueda o El Novio de España.

Acaba l’any 2023 amb una increïble setmana repleta d’esdeveniments a càrrec d’acadèmies i agrupacions locals, ajunte la posada en escena del Ballet de Barcelona, interpretant el clàssic del Nadal, El Trencanous. Un any, en el qual s’han realitzat més de 120 esdeveniments i espectacles, de tota índole i destinat a tots els públics, obrint les portes del Teatre Municipal i l’Auditori Internacional de Torrevella en més de 170 ocasions.

2024 arriba amb un mes de gener replet de grans artistes i posades en escena, tant en el Teatre Municipal, com a l’Auditori Internacional. Destaca l’inici de la gira nacional de Sidecars, que arrancarà a la nostra ciutat el 13 de gener. Li segueix l’increïble concert dels germans Quijano, en el seu gira Manhattan. Gener acaba amb el Pregó del Carnestoltes i la coronació dels seus Reis i tanca aquest primer mes, amb el xou de Jorge Cremades “Desempleado del Mes”.

Febrer, no es queda arrere i entre molts altres esdeveniments d’agrupacions locals i festeres, com seria la XV Gala Drag Queen “Ciutat de Torrevella”, podrem també gaudir de l’espectacle de Ara Malikian, el virtuós del violí que arrasa on actua. Podrem riure’ns amb el monologo de Carles Sans, un dels components del famós trio “Tricicle”, aquesta vegada en solitari amb l’espectacle “Per fi només!”. Al costat d’ells, el concert de piano de la OST, les desfilades del Carnestoltes 2024, el memorial de Ricardo Lafuente o la increïble obra teatral, que arrasa en els principals escenaris nacionals “El Nuvi d’Espanya”.

L’agenda Cultural no fa més que créixer, arribats al mes de març, es presenta un increïble programa ple d’opcions i varietat, tant de cultura local com de posades en escena d’obres de primera talla. Destaca el concert del cantautor Pablo López, el pròxim 2 de març. També destacar el musical infantil “Viatge a Oz”, una espectacular obra per als més xicotets. L’art d’Eduardo Soto i l’obra de Lolita Flores, “Poncia” posen el fermall d’or a un mes carregat de cultura.

És en l’últim mes de la temporada, abril, quan la proposta cultural arriba al seu zenit. Aquest quart mes comença amb dues grans actuacions, l’obra de teatre Salomé, amb la magnífica actuació de la premiada actriu Belén Rueda el 12 d’abril, seguida del concert d’un dels artistes més llorejats del panorama nacional i internacional, Sergio Dalma, en la gira del seu nou disc “Somriu perquè estàs a la foto”, que farà vibrar a l’Auditori Internacional. Al costat d’ells el 29é Certamen Internacional Juvenil d’Havaneres, l’actuació de la Royal Film Orchesta i la seua interpretació de les millors bandes sonores; els riures i l’humor vindran de la mà del famós monologuista Edu Soto i el seu xou “Más vale solo que ciento volando reloaded” i el mes acaba amb l’obra que arrasa en els escenaris “Les Assembleistes (les que entropessen)”.

AVANÇ NOVA TEMPORADA

Com a avanç de la següent temporada, es van presentar sorpreses com l’espectacle del televisiu monologuista L’Escolà, “Efectiviwonder”. El concert de Totally Tina i la màgia d’un dels millors mags del món, Jorge Blass, conformen aquest avanç del que es preveu una altra gran temporada de l’Institut Municipal de Cultura i Cultura Torrevella.

Una temporada que es completarà amb molts esdeveniments destinats a tots els públics, amb l’humor de Dani Rovira i el seu xou “Val la pena”, i l’emoció amb la posada en escena de “La Mare” amb Aitana Sánchez-Gijón.

Noms destacats:

– Pablo López

– Salomé, amb Belén Rueda i Pablo Puyol

– Asambleístas, amb Silvia Abril

– Jorge Cremades

– Dani Rovira

– Edu Soto

– Eduardo Guerrero

– Lolita Flores amb la seua espectacular obra Poncia

– Carles Sans

– Café Quijano

– Sidecars