El festival Gastro Cinema desenvolupa en el Patronat de Turisme la taula redona «Cinema, gastronomia i turisme» i la presentació del catàleg «És Enoturismo 24-25»

La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha tancat la jornada organitzada pel festival Gastro Cinema en el Patronat de Turisme Alacant City&Beach dins de les activitats paral·leles del festival de cinema dedicat a la gastronomia. Poquet ha destacat «l’organització d’activitats paral·leles dins de Gastro Cinema, que ajuden a divulgar la gastronomia alacantina i els nostres productes amb xarrades i activitats al mateix temps que es potencia la cultura gastronòmica en general a través del cinema». «En aquest festival es fusionen dos dels productes turístics en els quals treballem en el Patronat de Turisme d’Alacant, la nostra excel·lent gastronomia que sempre portem per bandera a l’hora de promocionar el nostre destí, i el món del cinema i dels rodatges, que estem potenciant», ha afegit l’edil.

Les activitats han consistit en una taula redona amb el títol “Cinema, gastronomia i turisme” amb la participació de la xef Marta Devesa, del restaurant La Llar del Pescador de La Vila Joiosa; Luis Tormo, del servei de màrqueting en línia i publicitat de Turisme Comunitat Valenciana; i el director de Gastro Cinema, Vicente Seva. I, a continuació, s’ha dut a terme la presentació de “És Enoturismo 24-25”, a càrrec de María Miñano Gómez, presidenta de la Federació de Enoturismo de la Comunitat Valenciana, presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant i directora de Enoturismo de l’empresa MGWines-Família Miñano Gómez. Aquesta publicació és un catàleg que, sota el lema “I wine to believe”, recorre els cellers, les vinyes i les cates vins que permeten conéixer varietats de raïm autòcton del territori com la monastrell, la garnacha tintorera, boval, arcs, forcallà o va manar. En total, la guia reuneix més de 180 experiències.

Seva ha assenyalat que “vivim en una era en la qual el turisme ja no es tracta únicament de visitar llocs, sinó de submergir-se en experiències autèntiques que ens connecten amb la cultura, les persones i, per descomptat, la cuina de cada lloc. El cinema, per part seua, és una poderosa eina que ens permet viatjar a través de la pantalla, descobrir històries, sabors i emocions que transcendeixen fronteres. Quan combinem aquests dos universos, el resultat és una vivència única, que pot tant obrir la nostra ment com el nostre paladar, convidant-nos a explorar el món d’una manera completament nova”.