L’agrupació de la Diputació d’Alacant ADDA·Simfònica es convertirà aquest dimarts a les 17 h. en la primera orquestra del món a interpretar peces creades amb ajuda de la intel·ligència artificial avançada en el ADDA.
En el marc del Fòrum Europeu d’Intel·ligència Artificial Trobades Now i dirigida per Josep Vicent, ADDA·*Simfònica oferirà un concert simfònic amb quatre xicotetes obres orquestrals de dos minuts de duració inspirades en famosos compositors de música clàssica i combinades amb visuals en format vídeo, tot això produït amb tecnologia d’intel·ligència artificial i sota la direcció i supervisió d’un expert en eixe camp.
El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha mostrat la seua satisfacció davant aquest esdeveniment mundial que “de nou situa a la Diputació d’Alacant i a l’orquestra ADDA·*Simfònica en l’epicentre de la cultura i que suposa una oportunitat única que no han de deixar passar els amants de la música clàssica”.
Cadascuna de les obres està relacionada a grans trets amb una temàtica universal. La primera d’elles, Canvi Climàtic, està inspirada en la música de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) i expressa el contrast entre la vida còmoda i harmònica que sovint gaudim i un possible futur més fosc derivat de la crisi del canvi climàtic; un crit d’atenció sobre el llegat ambiental de les futures generacions. Salut és la segona de les propostes, basada en l’obra de Piotr Ilich Txaikovski (1840-1893), que expressa la melancolia, soledat i sofriment del malalt i els seus sers estimats. Una manera de recordar la importància de l’empatia amb aquells que pateixen malalties i desafiaments derivats.
Inspirada en la música de Claude Debussy (1862-1918), Conflictes i Guerres serà la tercera peça entorn de l’anonimat de la gent comuna, els que pateixen les conseqüències de les guerres i altres conflictes de gran escala, així com la regressió al primitiu d’aquells que provoquen aquests conflictes i en definitiva la importància d’empatitzar amb eixos rostres oblidats, els que pateixen les conseqüències dels grans conflictes.
Finalment, Esperanza és la partitura que posarà el fermall d’or a aquesta audició amb dues versions, una inspirada en la música de Richard Wagner (1813-1883) i una altra en la de Gustav Holst (1874-1934) per a expressar la bellesa que subjau sota els desafiaments presentats en les obres anteriors. Sota ells, la vida està plena de moments d’extrema bellesa, expressats en una paleta acolorida i etèria en aquesta obra que busca expressar l’esperança com la llum que ens espera al final d’eixos estrets túnels que a vegades ens presenta la vida.