MARQ
o Exposició permanent
El MARQ aposta per la renovació del sistema expositiu tradicional, entés com una col·lecció de troballes degudament classificades i catalogats. Compta amb sales dedicades a la Prehistòria, la Cultura Romana, els Ibers, l’Edat mitjana i la Cultura Moderna i Contemporània, així com amb les sales temàtiques ‘Excavant una església’, ‘Excavant sota l’aigua’ i ‘Excavant en una cova’. A més, inclou la visita d’una hora de duració als soterranis per a conéixer les interessants instal·lacions del Museu. L’horari del museu és de dimarts a dissabte ininterrompudament de 10.00 a 19.00 hores i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada a l’exposició permanent:
De dimarts a divendres: 16.30 hores
Dissabte, diumenge i festius: 11.30 hores
o Exposició ‘Etruscos. L’alba de Roma’
Sota el títol ‘Etruscos. L’alba de Roma’, el MARQ convida a visitar la major mostra monogràfica exhibida a Espanya en l’última dècada, amb 150 peces procedents d’algunes de les més importants excavacions de l’antiga Etruria. L’exposició, que es podrà visitar fins al 12 de desembre, inclou una selecció peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra, un dels més antics a Itàlia.
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 12.00, 13.00, 15.00, 17.00 i 17.30 hores
Dissabte: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 15.00, 17.00 i 17.30 hores
Domingo: 10.30, 11.30 i 12.30 hores
Visita teatralitzada:
Divendres i dissabte: 18.00 hores
Domingo: 13.00 hores
o Exposició ‘El cavaller de Ifach
La mostra ‘El cavaller de Ifach’ es pot visitar en l’hall del museu. Es tracta d’un fragment de paret, trobat en l’enclavament de sa Pobla Medieval de Ifach, que revela importants dades sobre la història i de la societat que va habitar en el segle XIV en l’àrea que ara ocupa el jaciment arqueològic de Calp.
o Jaciment Tossal de Manises Lucentum
El Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, situat en el barri de la Albufereta d’Alacant. Es tracta d’un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana, una de les seues poques ciutats romanes conegudes amb profunditat, que compta amb la declaració de Monument Historicoartístic des de 1961. L’horari és de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores, i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 12.00 hores
Dissabte: 12.00 i 16.00 hores
Domingo: 12.00 hores
o Jaciment La Illeta dels Banyets
està situada al Campello i és un dels enclavaments arqueològics alacantins coneguts des de fa més temps. La Illeta dels Banyets és un promontori estret i llarg en el qual se situa un jaciment de gran importància per la seua àmplia seqüència cultural, ja que en ell s’han identificat restes de l’Edat del Bronze, previs als quals conformen un assentament ibèric i els que queden d’una vila romana, a més de la presència de materials islàmics que ens parlen d’una ocupació, de caràcter esporàdic, en l’Època Medieval. L’horari és de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores, i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 12.00 hores
Dissabte: 12.00 i 16.00 hores
Domingo: 12.00 hores
o Torre de l’Almudaina
En ple cor de la muntanya alacantina, Almudaina atresora una singular torre, senya d’identitat de la població, construïda en època islàmica medieval. La construcció formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent. L’horari de l’enclavament és de dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 hores, els dissabtes de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 hores i diumenges i festius de 10.00 a 13.00 hores. Dilluns tancat.
Visita Guiada:
Dimarts a divendres: 11.30 hores
Dissabtes: 11.30 i 16.30 hores hores
Domingo i festius: 11.30 hores
o Jaciment El Santuari de Pla de Petracos
Situat en el municipi de Castell de Castells, el Pla de Petracos és un dels millors jaciments amb art rupestre de la Comunitat Valenciana. Era un santuari d’Art macroesquemàtic, declarat Bé d’Interés Cultural i Patrimoni de la Humanitat, i es troba en un paratge esplèndid. La visita al paratge és lliure i una magnífica oportunitat per a gaudir de la naturalesa en un entorn privilegiat. El Centre d’Interpretació situat en el municipi es pot visitar de dilluns a dijous, prèvia cita telefònica 965518067. Els divendres i dissabtes obri les seues portes d’11.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 18.00 hores. Diumenges tancat.
o Jaciment La Cova de l’Or
La Cova de l’Or a Beniarrés s’obri a 675 metres sobre el nivell de la mar en el vessant meridional de la Serra del Benicadell i recull en el seu interior un jaciment arqueològic d’enorme importància per al coneixement i la investigació del Neolític.
Visites guiades al jaciment i al centre d’interpretació (prèvia concertació):
Dissabtes: De 09.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores
Eixides a la cova: 09.00, 11.30 i 17.00 hores
Diumenges i Festius: de 09.00 a 14.00 hores.
Eixides a la cova: 09.00 i 11.30 hores.
MUBAG
El MUBAG roman obert amb les mesures recomanades a la disposició del públic per a garantir la seguretat en la visita a les seues exposicions.
Exposicions per a visitar:
PLANTA BAIXA:
o ‘La Finestra de l’Art’. María Chana
El nom de ‘La finestra de l’art’ sorgeix amb la idea de recuperar la porta d’accés antiga del Palau del segle XVIII i difondre mitjançant una exposició a artistes amb una trajectòria de reconegut prestigi i presents en la col·lecció de la Diputació d’Alacant. El nou espai s’inaugura amb María Chana del Castell i la peça Sense Títol, concebuda per a una exposició a Egipte en 2006 i donada en 2021 a la col·lecció de la institució provincial. En ella, Chana desplega el seu propi llenguatge creatiu en el qual combina colors vibrants en unes taques denses i altres més diluïdes per a aconseguir un efecte de transparència. El seu estil és abstracte i en paraules de l’artista “evoca poèticament a la naturalesa”.
• La generació figurativa. Premis per a la creació d’un museu
Aquesta mostra recull l’obra premiada en els concursos nacionals i provincials de Pintura que convocara la Diputació d’Alacant entre 1952 i 1960. Els primers premis de cada categoria passaven a ser propietat de la institució amb la finalitat d’enriquir els seus fons i crear un museu de Belles arts amb art espanyol. Entre els premiats destaquen els noms de Francisco Lozano, Francisco Pérez Pizarro, Xavier Soler, Menchu Gal, Juan Bautista Porcar, Pancho Cossío, José Pérezgil, Milagros Lambert i Manuel Baeza, entre molts altres.
• De l’informalisme a l’abstracció mediterrània
El MUBAG recupera com a espai expositiu l’àmplia galeria de la planta baixa, antic vestíbul del palau, per a mostrar peces del segle XX de la col·lecció artística de la Diputació d’Alacant. S’han seleccionat díhuit obres, realitzades dels anys 60 a la fi dels 80, per artistes espanyols de gran projecció internacional que van apostar per transformar l’art, amb l’ús d’originals materials i amb la creació de nous llenguatges. Un recorregut de la mà d’artistes, informalistes, geomètrics i abstractes, entre els quals es poden contemplar escultures d’Ángeles Marco, Pablo Serrano, Adrián Carrillo, Francisco Sobrino i Josep Ginestar, pintures de Juana Francés, Eusebio Sempere, Manuel Hernández Mompó, Antoni Tàpies, Luis Feito, Manuel Viola, Antonio Saura, Rafael Canogar, Manuel Rivera, Soledad Sevilla i Mario Candela, un relleu ceràmic d’Arcadi Blasco i un tapís de Teresa Lanceta.
ENTREPLANTA:
• Escola de Dibuix del Consolat
La proposta es reuneix en el recuperat gabinet situat en la entreplanta. En ella, es dóna a conéixer obra de la col·lecció de la Diputació d’Alacant sobre els artistes vinculats a l’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre, primer centre oficial d’ensenyament en belles arts, i entre els quals destaquen Vicente Suárez Ordóñez, José Aparicio i Vicente Rodes.
• Alacant, paratge exòtic. La mirada de Didier Petit de Meurville (1793-1873)
La mostra que es podrà visitar fins al 9 de gener de 2022 reuneix vint-i-cinc obres inèdites del diplomàtic i pintor francés Didier Petit de Meurville realitzades durant el seu càrrec de vicecònsol francés a Alacant. A Dider Petit li va acollir un Alacant emmurallat i un port en plena expansió comercial, com així ho representa en diverses vistes de la ciutat. L’exotisme que va trobar en terres llevantines, seguint l’ideal de la pintura romàntica de l’època, li va despertar l’interés de recórrer la província i representar els paratges naturals de Sant Joan, Crevillent, Elx i voltants del seu Palmerar. La mirada de Didier Petit de Meurville suposa un document gràfic únic que ens revela com era Alacant i els seus habitants a mitjan segle XIX.
SEGONA PLANTA TANCADA PER OBRES DE CONDICIONAMENT
• Publicacions digitals del MUBAG: Alacant, paratge exòtic
Com a resultat de l’estudi de la figura de Didier Petit de Meurville, de les pintures creades durant la seua estada a Alacant -com a vicecònsol de França de 1848 a 1857- i de com era la ciutat i part de la província a mitjan segle XIX s’ha realitzat un complet catàleg digital que es pot consultar en la pàgina web del Mubag www.mubag.es i viatjar de manera visual en el temps, descobrint paratges alacantins fins ara inèdits.
• Concerts en el MUBAG:
Els joves músics dels diferents departaments musicals dels conservatoris d’Alacant -Conservatori Superior de Música Oscar Esplá i Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás- es donaran cita els dimarts i dijous en el Museu durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.
– Dimarts, 30 de novembre, a les 18.00 hores audició departament de Cambra i solistes del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás.
– Dijous, 2 de desembre, a les 18.00 hores audició departament de Cambra del Conservatori Superior de Música Oscar Esplá.
• Conferència: Enrique Cosín Gracía
El divendres 26 de novembre a les 19.30 hores, el MUBAG acollirà una conferència sobre el pintor Enrique Cosín Gracía (1912-1955) amb motiu de l’ingrés de dos de les seues obres en la col·lecció del Museu. L’acte serà a càrrec de José Piqueras Moreno, catedràtic de Dibuix i historiador d’art.
ADDA
o Temporada Simfònica: La Gran
El ADDA acollirà el dijous 2 de desembre a les 20.00 hores, tindrà lloc el concert La Gran, dins de la temporada simfònica. L’Orquestra Simfònica de Radi Berlín actuarà sota la direcció de Vladimir Jurowski i al costat del violinista Leonidas Kavakos
INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
• Aniversario: Alfons X El Savi
El dimarts 30 de novembre a les 19.30 hores la Casa Bardín acollirà una xarrada coincidint amb la commemoració del 800 aniversari del naixement d’Alfons X El Savi. Jorge Payá Sellés, doctor en Dret, funcionari de carrera de l’Administració local i professor en la Universitat d’Alacant, oferirà la conferència sobre el monarca i la seua vinculació amb Alacant.
• Publicacions: Ales
La Casa Bardin acollirà el dimecres 1 de desembre, a les 20.30 hores, la presentació del llibre Ales de Sally Cortés Santiago, gitana, mare de tres fills i amb una dilatada trajectòria laboral en diferents ONG’s.
• Alacant en femení: Laura Soler
La cinquena sessió del cicle ‘Alacant en femení. Dones d’ahir i hui’ comptarà amb la presència de Laura Soler Azorín, diputada autonòmica amb discapacitat. Doctora en Filologia Hispànica ha treballat en diferents projectes d’accessibilitat i durant aquest últim any ha exercit de docent i investigadora en la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. La cita serà el divendres 3 de desembre a les 19.00 hores a la Casa Bardín.
• Exposició ‘To name a mountain’
L’exposició ‘To name a mountain’ d’Alfonso Almendros, comissariada per Carmen Dalmau, és el resultat del projecte fotogràfic seleccionat en la convocatòria de l’III Concurs Art a la Casa Bardín i va obtindre el V Premi Galícia de Fotografia Contemporània. El projecte és un documental ficcionado amb un llenguatge contemporani en el qual es mesclen procediments de fotografia analògica, múltiples tècniques pictòriques i reinterpretacions digitals de paisatges de l’obra del pintor de l’Escola del riu Hudson, Albert Bierstadt. Alfonso Almendros fa una investigació sobre l’expedició per les Muntanyes Rocalloses, realitzada en 1863, per Bierstadt i el seu amic, l’escriptor Fitz Hugh Ludlow. Es pot visitar a la Casa Bardin fins al 5 de febrer.
MUBOMA
El Museu del Consorci Provincial de Bombers, situat a Alcoi, ofereix un espai de contingut innovador destinat a donar a conéixer la importància d’aquesta professió. El visitant, a través de les diferents sales i vitrines, observarà les eines i els recursos tècnics i humans que han permés el desenvolupament d’aquest ofici al llarg del temps. L’horari d’obertura del MuBoma serà de 10.00 a 16.00 hores de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores els divendres, de 10.00 a 14.00 hores els dissabtes i d’11.00 a 14.00 hores els diumenges i festius.
ALTRES ACTIVITATS
o Premi Evarist Garcia
El Teatre Arniches d’Alacant acollirà el dimarts 30 de novembre, a les 20.00 hores, la presentació de l’obra guanyadora de la XXII Edició del Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia, Els embruixats de Clichy de Ximo Llorens i Baena. L’entrada és lliure limitada a l’aforament de la sala.
o Exposició ‘Miguel Hernández, a plena llum’
La Diputació d’Alacant acull per primera vegada l’exposició ‘Miguel Hernández, a plena llum’ dedicada a la vida i obra del poeta, que es podrà visitar fins al 28 de març en el Palau Provincial.
MARQ
- Exposición permanente
El MARQ apuesta por la renovación del sistema expositivo tradicional, entendido como una colección de hallazgos debidamente clasificados y catalogados. Cuenta con salas dedicadas a la Prehistoria, la Cultura Romana, los Iberos, la Edad Media y la Cultura Moderna y Contemporánea, así como con las salas temáticas ‘Excavando una iglesia’, ‘Excavando bajo el agua’ y ‘Excavando en una cueva’. Además, incluye la visita de una hora de duración a los sótanos para conocer las interesantes instalaciones del Museo. El horario del museo es de martes a sábado ininterrumpidamente de 10:00 a 19:00 horas y los domingos y festivos de 10:00 a 14:00 horas. Lunes cerrado.
Visita guiada a la exposición permanente:
De martes a viernes: 16:30 horas
Sábado, domingo y festivos: 11:30 horas
- Exposición ‘Etruscos. El amanecer de Roma’
Bajo el título ‘Etruscos. El amanecer de Roma’, el MARQ invita a visitar la mayor muestra monográfica exhibida en España en la última década, con 150 piezas procedentes de algunas de las más importantes excavaciones de la antigua Etruria. La exposición, que se podrá visitar hasta el 12 de diciembre, incluye una selección piezas originales del Museo Arqueológico Nacional de Florencia (MAF) y del Museo Etrusco Guarnacci de Volterra, uno de los más antiguos en Italia.
Visita guiada:
De martes a viernes: 12:00, 13:00, 15:00, 17:00 y 17:30 horas
Sábado: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 15:00, 17:00 y 17:30 horas
Domingo: 10:30, 11:30 y 12:30 horas
Visita teatralizada:
Viernes y sábado: 18:00 horas
Domingo: 13:00 horas
- Exposición ‘El caballero de Ifach
La muestra ‘El caballero de Ifach’ se puede visitar en el hall del museo. Se trata de un fragmento de pared, hallado en el enclave de la Pobla Medieval de Ifach, que desvela importantes datos acerca de la historia y de la sociedad que habitó en el siglo XIV en el área que ahora ocupa el yacimiento arqueológico de Calp.
- YacimientoTossal de Manises Lucentum
El Tossal de Manises es el solar de la ciudad romana de Lucentum, la antigua Alicante, situado en el barrio de La Albufereta de Alicante. Se trata de uno de los yacimientos arqueológicos más importantes de la Comunidad Valenciana, una de sus pocas ciudades romanas conocidas con profundidad, que cuenta con la declaración de Monumento Histórico-Artístico desde 1961. El horario es de martes a sábados de 10:00 a 14:00 y de 15:30 a 17:30 horas, y domingos y festivos de 10:00 a 14:00 horas. Lunes cerrado.
Visita guiada:
De martes a viernes: 12:00 horas
Sábado: 12:00 y 16:00 horas
Domingo: 12:00 horas
- YacimientoLa Illeta dels Banyets
Se encuentra situada en El Campello y es uno de los enclaves arqueológicos alicantinos conocidos desde hace más tiempo. La Illeta dels Banyets es un promontorio estrecho y largo en el que se ubica un yacimiento de gran importancia por su amplia secuencia cultural, ya que en él se han identificado restos de la Edad del Bronce, previos a los que conforman un asentamiento ibérico y los que quedan de una villa romana, además de la presencia de materiales islámicos que nos hablan de una ocupación, de carácter esporádico, en la Época Medieval. El horario es de martes a sábados de 10:00 a 14:00 y de 15:30 a 17:30 horas, y domingos y festivos de 10:00 a 14:00 horas. Lunes cerrado.
Visita guiada:
De martes a viernes: 12:00 horas
Sábado: 12:00 y 16:00 horas
Domingo: 12:00 horas
- Torre de la Almudaina
En pleno corazón de la montaña alicantina, Almudaina atesora una singular torre, señal de identidad de la población, construida en época islámica medieval. La construcción formaba parte del recinto fortificado de la pequeña alquería existente. El horario del enclave es de martes a viernes de 10:00 a 13:00 horas, los sábados de 10:00 a 13:00 y de 16:00 a 19:00 horas y domingos y festivos de 10:00 a 13:00 horas. Lunes cerrado.
Visita Guiada:
Martes a viernes: 11:30 horas
Sábados: 11:30 y 16:30 horas horas
Domingo y festivos: 11:30 horas
- YacimientoEl Santuario de Pla de Petracos
Situado en el municipio de Castell de Castells, el Pla de Petracos es uno de los mejores yacimientos con arte rupestre de la Comunidad Valenciana. Era un santuario de Arte Macroesquemático, declarado Bien de Interés Cultural y Patrimonio de la Humanidad, y se encuentra en un paraje espléndido. La visita al paraje es libre y una magnífica oportunidad para disfrutar de la naturaleza en un entorno privilegiado. El Centro de Interpretación ubicado en el municipio se puede visitar de lunes a jueves, previa cita telefónica 965518067. Los viernes y sábados abre sus puertas de 11:00 a 13:00 horas y de 17:00 a 18:00 horas. Domingos cerrado.
- YacimientoLa Cova de l’Or
La Cova de l’Or en Beniarrés se abre a 675 metros sobre el nivel del mar en la vertiente meridional de la Sierra del Benicadell y recoge en su interior un yacimiento arqueológico de enorme importancia para el conocimiento y la investigación del Neolítico.
Visitas guiadas al yacimiento y al centro de interpretación (previa concertación):
Sábados: De 09:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00 horas
Salidas a la cueva: 09:00, 11:30 y 17:00 horas
Domingos y Festivos: de 09:00 a 14:00 horas.
Salidas a la cueva: 09:00 y 11:30 horas.
MUBAG
El MUBAG permanece abierto con las medidas recomendadas a disposición del público para garantizar la seguridad en la visita a sus exposiciones.
Exposiciones para visitar:
PLANTA BAJA:
- ‘La Ventana del Arte’. María Chana
El nombre de ‘La ventana del arte’ surge con la idea de recuperar la puerta de acceso antigua del Palacio del siglo XVIII y difundir mediante una exposición a artistas con una trayectoria de reconocido prestigio y presentes en la colección de la Diputación de Alicante. El nuevo espacio se inaugura con María Chana del Castillo y la pieza Sin Título, concebida para una exposición en Egipto en 2006 y donada en 2021 a la colección de la institución provincial. En ella, Chana despliega su propio lenguaje creativo en el que combina colores vibrantes en unas manchas densas y otras más diluidas para conseguir un efecto de transparencia. Su estilo es abstracto y en palabras de la artista “evoca poéticamente a la naturaleza”.
- La generación figurativa. Premios para la creación de un museo
Esta muestra recoge la obra premiada en los concursos nacionales y provinciales de Pintura que convocara la Diputación de Alicante entre 1952 y 1960. Los primeros premios de cada categoría pasaban a ser propiedad de la institución con la finalidad de enriquecer sus fondos y crear un museo de Bellas Artes con arte español. Entre los premiados destacan los nombres de Francisco Lozano, Francisco Pérez Pizarro, Xavier Soler, Menchu Gal, Juan Bautista Porcar, Pancho Cossío, José Pérezgil, Milagros Lambert y Manuel Baeza, entre otros muchos.
- Del informalismo a la abstracción mediterránea
El MUBAG recupera como espacio expositivo la amplia galería de la planta baja, antiguo zaguán del palacio, para mostrar piezas del siglo XX de la colección artística de la Diputación de Alicante. Se han seleccionado dieciocho obras, realizadas de los años 60 a finales de los 80, por artistas españoles de gran proyección internacional que apostaron por transformar el arte, con el empleo de originales materiales y con la creación de nuevos lenguajes. Un recorrido de la mano de artistas, informalistas, geométricos y abstractos, entre los que se pueden contemplar esculturas de Ángeles Marco, Pablo Serrano, Adrián Carrillo, Francisco Sobrino y Josep Ginestar, pinturas de Juana Francés, Eusebio Sempere, Manuel Hernández Mompó, Antoni Tàpies, Luis Feito, Manuel Viola, Antonio Saura, Rafael Canogar, Manuel Rivera, Soledad Sevilla y Mario Candela, un relieve cerámico de Arcadi Blasco y un tapiz de Teresa Lanceta.
ENTREPLANTA:
- Escuela de Dibujo del Consulado
La propuesta se reúne en el recuperado gabinete ubicado en la entreplanta. En ella, se da a conocer obra de la colección de la Diputación de Alicante sobre los artistas vinculados a la Escuela de Dibujo del Consulado Marítimo y Terrestre, primer centro oficial de enseñanza en bellas artes, y entre los que destacan Vicente Suárez Ordóñez, José Aparicio y Vicente Rodes.
- Alicante, paraje exótico. La mirada de Didier Petit de Meurville (1793-1873)
La muestra que se podrá visitar hasta el 9 de enero de 2022 reúne veinticinco obras inéditas del diplomático y pintor francés Didier Petit de Meurville realizadas durante su cargo de vicecónsul francés en Alicante. A Dider Petit le acogió un Alicante amurallado y un puerto en pleno auge comercial, como así lo representa en varias vistas de la ciudad. El exotismo que encontró en tierras levantinas, siguiendo el ideal de la pintura romántica de la época, le despertó el interés de recorrer la provincia y representar los parajes naturales de San Juan, Crevillent, Elche y alrededores de su Palmeral. La mirada de Didier Petit de Meurville supone un documento gráfico único que nos revela cómo era Alicante y sus habitantes a mediados del siglo XIX.
SEGUNDA PLANTA CERRADA POR OBRAS DE ACONDICIONAMIENTO
- Publicaciones digitales del MUBAG: Alicante, paraje exótico
Como resultado del estudio de la figura de Didier Petit de Meurville, de las pinturas creadas durante su estancia en Alicante -como vicecónsul de Francia de 1848 a 1857- y de cómo era la ciudad y parte de la provincia a mediados del siglo XIX se ha realizado un completo catálogo digital que se puede consultar en la página web del Mubag www.mubag.es y viajar de manera visual en el tiempo, descubriendo parajes alicantinos hasta ahora inéditos.
- Conciertos en el MUBAG:
Los jóvenes músicos de los distintos departamentos musicales de los conservatorios de Alicante -Conservatorio Superior de Música Oscar Esplá y Conservatorio Profesional de Música Guitarrista José Tomás- se darán cita los martes y jueves en el Museo durante los meses de octubre, noviembre y diciembre.
- Martes, 30 de noviembre, a las 18:00 horas audición departamento de Cámara y solistas del Conservatorio Profesional de Música Guitarrista José Tomás.
- Jueves, 2 de diciembre, a las 18:00 horas audición departamento de Cámara del Conservatorio Superior de Música Oscar Esplá.
- Conferencia: Enrique Cosín Gracía
El viernes 26 de noviembre a las 19:30 horas, el MUBAG acogerá una conferencia sobre el pintor Enrique Cosín Gracía (1912-1955) con motivo del ingreso de dos de sus obras en la colección del Museo. El acto correrá a cargo de José Piqueras Moreno, catedrático de Dibujo e historiador de arte.
ADDA
- Temporada Sinfónica: La Grande
El ADDA acogerá el jueves 2 de diciembre a las 20:00 horas, tendrá lugar el concierto La Grande, dentro de la temporada sinfónica. La Orquesta Sinfónica de Radio Berlín actuará bajo la dirección de Vladimir Jurowski y junto al violinista Leonidas Kavakos
INSTITUTO JUAN GIL-ALBERT
- Aniversario: Alfonso X El Sabio
El martes 30 de noviembre a las 19:30 horas la Casa Bardín acogerá una charla coincidiendo con la conmemoración del 800 aniversario del nacimiento de Alfonso X El Sabio. Jorge Payá Sellés, doctor en Derecho, funcionario de carrera de la Administración local y profesor en la Universidad de Alicante, ofrecerá la conferencia sobre el monarca y su vinculación con Alicante.
- Publicaciones: Alas
La Casa Bardin acogerá el miércoles 1 de diciembre, a las 20:30 horas, la presentación del libro Alas de Sally Cortés Santiago, gitana, madre de tres hijos y con una dilatada trayectoria laboral en diferentes ONG’s.
- Alicante en femenino: Laura Soler
La quinta sesión del ciclo ‘Alicante en femenino. Mujeres de ayer y hoy’ contará con la presencia de Laura Soler Azorín, diputada autonómica con discapacidad. Doctora en Filología Hispánica ha trabajado en diferentes proyectos de accesibilidad y durante este último año ha ejercido de docente e investigadora en la Facultad de Educación de la Universidad de Alicante. La cita será el viernes 3 de diciembre a las 19:00 horas en la Casa Bardín.
- Exposición ‘To name a mountain’
La exposición ‘To name a mountain’ de Alfonso Almendros, comisariada por Carmen Dalmau, es el resultado del proyecto fotográfico seleccionado en la convocatoria del III Concurso Arte en la Casa Bardín y obtuvo el V Premio Galicia de Fotografía Contemporánea. El proyecto es un documental ficcionado con un lenguaje contemporáneo en el que se mezclan procedimientos de fotografía analógica, múltiples técnicas pictóricas y reinterpretaciones digitales de paisajes de la obra del pintor de la Escuela del río Hudson, Albert Bierstadt. Alfonso Almendros hace una investigación sobre la expedición por las Montañas Rocosas, realizada en 1863, por Bierstadt y su amigo, el escritor Fitz Hugh Ludlow. Se puede visitar en la Casa Bardin hasta el 5 de febrero.
MUBOMA
El Museo del Consorcio Provincial de Bomberos,ubicado en Alcoi, ofrece un espacio de contenido innovador destinado a dar a conocer la importancia de esta profesión. El visitante, a través de las diferentes salas y vitrinas, observará las herramientas y los recursos técnicos y humanos que han permitido el desarrollo de este oficio a lo largo del tiempo. El horario de apertura del MuBoma será de 10:00 a 16:00 horas de lunes a jueves, de 10:00 a 14:00 horas y de 16:00 a 18:00 horas los viernes, de 10:00 a 14:00 horas los sábados y de 11:00 a 14:00 horas los domingos y festivos.
OTRAS ACTIVIDADES
- Premi Evarist Garcia
El Teatro Arniches de Alicante acogerá el martes 30 de noviembre, a las 20:00 horas, la presentación de la obra ganadora de la XXII Edición del Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia, Els embruixats de Clichy de Ximo Llorens i Baena. La entrada es libre limitada al aforo de la sala.
- Exposición ‘Miguel Hernández, a plena luz’
La Diputación de Alicante acoge por primera vez la exposición ‘Miguel Hernández, a plena luz’ dedicada a la vida y obra del poeta, que se podrá visitar hasta el 28 de marzo en el Palacio Provincial.
Comentarios