ImpulsaCultura Projecta ha obert el termini de recepció dels projectes que formaran part de la seua quarta edició, el qual es mantindrà obert fins al 27 de setembre. Una vegada complida aqueixa data, un comité d’experts i expertes en indústries creatives i culturals farà una primera selecció de 40 projectes, dels quals triarà 30 per a participar en els dos cicles que integraran aquesta nova edició.

Els creadors i creadores interessats a formar part d’aquest programa d’emprenedoria gratuïta hauran de realitzar la seua sol·licitud en línia, a través de la pàgina web impulsaculturaproyecta.com, on s’ha habilitat un formulari perquè puguen fer la inscripció.

La regidor d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, ha explicat que “l’objectiu del programa ImpulsaCultura Projecta, que promou l’Agència Local de Desenvolupament, a través del seu programa de projectes culturals i creatius, és la d’ajudar i orientar als creadors i creadores d’Alacant a convertir les seues idees artístiques en empreses que tinguen el seu propi recorregut. D’aquesta manera, s’ha constituït com la major comunitat creativa i cultural d’Alacant”.

Per a aquesta edició, que naix sota el títol “És l’hora de la metamorfosi”, s’oferirà durant un període de dos mesos assessorament professionalitzat, tant de manera presencial com en línia, en matèria d’emprenedoria, comunicació, o finançament, amb l’objectiu que els projectes participants es convertisquen en empreses.

Sostenibilitat i ocupabilitat
Per a la selecció dels treballs es tindran en compte aspectes com ara la repercussió que pot tindre en la societat alacantina, el compliment d’un o diversos dels denominats Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el grau de “maduració” del projecte, la seua potencial ocupabilitat o la seua viabilitat.

Els projectes hauran d’estar basats en algunes de les disciplines catalogades com a Indústries Creatives i Culturals, com ara arts escèniques i circenses, arts plàstiques i gràfiques, música i audiovisual, lletres i còmics, artesania, moda, mitjans i esdeveniments, gastronomia, innovació i tecnologia i turisme i patrimoni cultural.

Al llarg de les seues anteriors edicions, el programa ha treballat amb 87 projectes en total, ha impartit més de 200 hores de tallers formatius en línia i offline, més de 1.100 de tutorització i assessorament, i ha rebut més de 500 sol·licituds de participació.

Incubadora de projectes
ImpulsaCultura Projecta és la incubadora de projectes en indústries creatives i culturals d’Alacant, i està dirigida a captar propostes de creadores i creadors de la ciutat en àmbits com l’art, la publicitat, el cinema, el ball, el disseny, la il·lustració, la literatura, la música, l’escultura, la moda o qualsevol disciplina artística, creativa o cultural.

Es tracta d’un programa de EDUSI Alacant, impulsat per l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el Programa Operatiu pluriregional d’Espanya 2014-2020. Al seu torn, compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura d’Alacant, de Les Cigarreras Centre Cultural, i d’Alacant Futura.