MARQ
Programació especial (més informació en www.marqalicante.com):
- TALLERS DIDÀCTICS
Taller Ventall: un joc pensat per a elaborar aquest complement que es va posar de moda en l’Edat mitjana i va desenvolupar fins i tot el seu propi llenguatge.
Taller Ceràmica pintada: activitat per a decorar un plat ceràmic a l’estil modern italià.
Taller Brúixola: a través d’aquesta proposta els més xicotets podran fabricar-se la seua pròpia brúixola.
Taller El ferrocarril: amb aquesta iniciativa els participants aprendran a muntar un xicotet tren.
- POST I VÍDEOS
El MARQ s’aproximarà aquesta setmana als exemples de ceràmica àtica que es poden trobar a la sala de la Cultura Ibera del MARQ, així com les seues rèpliques de ceràmica negra realitzades pels contestans. També s’aprofundirà en la societat gremial durant l’Edat mitjana i en els canvis a l’Església durant l’Edat Moderna, sense oblidar les torres de l’Horta o alguns jaciments arqueològics com la Cova Beneito.
Quant als jaciments, les propostes continuaran girant entorn de les cultures ibera, púnica i romana.
MUBAG
Durant la setmana del 8 al 14 de juny està prevista la reobertura del MUBAG. Els espais expositius ja estan preparats per a rebre als visitants amb les mesures de seguretat i higiene pertinents.
Diàriament, a través de les seues xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter, el museu continuarà compartint continguts sota l’etiqueta #MUBAGReapertura. L’exposició permanent ‘El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista’ és l’escenari des del qual es compartiran publicacions sobre els artistes, els quadres, els treballs de restauració duts a terme i, sobretot, les activitats per a xicotets i adults relacionades amb la contemplació d’aqueixes obres.
- Dilluns, 8 de juny
La visita virtual interactiva “Gisbert a l’abast d’un clic” centrarà la publicació del pròxim dilluns mostrant part dels seus continguts per a aprofundir en la figura del pintor alcoià, Antonio Gisbert.
- Dimarts, 9 de juny
Els continguts del dimarts continuaran amb el passeig artístic per l’exposició permanent ‘El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista’ i amb el “misteri de la setmana”.
- Dimecres, 10 de juny
La proposta del dimecres serà l’activitat lúdica i pràctica “Pintors Pintats”. Retrats per parelles en els quals els participants podran posar amb els objectes que més els caracteritzen i comprovar com els veuen els altres. Aquest material educatiu es podrà descarregar en la web del MUBAG en la secció EDUCACIÓ/ ACTIVITATS INTERACTIVES.
- Dijous, 11 de juny
A les 11.00 hores tindrà lloc un directe des de la mostra ‘L’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre’ per a acostar a l’usuari la història, obra i artistes d’aquest primer centre de formació oficial de belles arts a la província
- Divendres, 12 de juny
La restauració de l’Al·legoria de la Música d’Emilio Sala, exposat en l’exposició permanent del MUBAG, ocuparà la secció d’aquest divendres dedicada a la conservació i restauració de les obres de la Col·lecció Artística de Diputació.
ADDA
El ADDA reinicia la seua activitat presencial amb un cicle de concerts de caràcter gratuït, ‘Beethoven 250. Renaix la música’, al qual es podrà accedir prèvia inscripció. El programa preparat pel director de Adda·Simfònica i del ADDA, Josep Vicent, se celebrarà els divendres del 12 al 28 de juny. Inclou concerts íntims, amb aforament limitat en compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries per a garantir la seguretat i la salut tant dels músics com del públic assistent.
Els primers concerts seran els divendres 12, 19 i 26 de juny. L’entrada serà gratuïta i amb seient assignat, mitjançant inscripció prèvia i confirmació per part del ADDA. Per a les tres primeres dates, el termini d’inscripció és fins al 10 de juny, a través del telèfon 965919100 (de 09:00h a 14:00h) o en el correu protocolo.adda@diputacionalicante.es. En el correu cal indicar el dia del concert al qual es vol assistir, el nombre de persones i els seus noms i cognoms. L’usuari ecibirá un correu confirmant-li la disponibilitat d’aforament i les butaques assignades.
En cas que l’aforament estiga ple es manarà una proposta per a un altre dia, sempre que hi haja disponibilitat.
ÉS OBLIGATORI L’ÚS DE MÀSCARA
- Programa divendres 12 de juny
Ludwig van Beethoven, Marcia alla turca “Les Ruïnes d’Atenes” 04.00″
Ludwig van Beethoven – Sinfonía Núm. 6 en Fa major, Op.68 “Pastoral” 43:00″
o I. Allegro dt. senar troppo. (Despertar d’alegres sentiments en trobar-se en el camp)
o II. Andanto molto mosso. (Escena al costat del rierol)
o III. Allegro. (Animada reunió de llauradors)
o IV. Allegro. (Llampecs, Tempesta)
o V. Allegretto. (Himne dels pastors. Alegria i sentiments d’agraïment després de la tempesta)
- Programa divendres 19 de juny: Marisa Blanes, piano
Beethoven (arr. Mahler), Quartet de corda Op. 95 “Serioso”
Beethoven – Concierto per a piano núm. 5, Op. 73 “Emperador”
o I. Allegro
o II. Adagi una mica mosso
o III. Ronde. Allegro Allegro
- Programa divendres 26 de juny
Beethoven Marcha “Zapfenstreich”
Beethoven Sinfonía No. 7 en La major, Op. 92
o I. Poc sostenuto – Vivace
o II. Allegretto
o III. Prest – Assai mene prest
o IV. Allegro amb brio
INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
El contingut cultural estarà disponible per als usuaris en Facebook i Twitter els dies indicats. A través d’un format setmanal fix s’oferirà diàriament un contingut, normalment descargable, per a posar en valor el patrimoni bibliogràfic i documental de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert a través de la seua biblioteca virtual.
- Revistes: Canelobre 52, Viure a l’Alacant Medieval
El dilluns 8 de juny, l’Institut de Cultura ofereix un monogràfic de la revista Canelobre titulat Viure a l’Alacant Medieval de l’any 2007. El catedràtic alacantí, José Hinojosa Montalvo, va reunir un total de 15 historiadors, tant del campus alacantí com de centres catalans, valencians i murcians, per a confeccionar aquesta anàlisi sobre Alacant en l’Edat mitjana.
- Publicacions: La sabateta
L’escriptor Vicent Vidal narra la història que hi ha darrere de la sabateta de Mutxamel. Segons la llegenda, fa molt temps, una gegantesca roca va salvar als muchameleros d’una inundació per una riuada.
- Fons documental: El progrés, periòdic democràtic de la Marina
Els divendres es farà un recorregut per la premsa del fons documental del IAC, que oferirà al públic diferents exemplars de periòdics impresos a la província. El divendres 12 de juny, els usuaris podran descarregar El progrés, periòdic democràtic de la Marina, número 1 del 24 d’agost de 1884 que es publicava a Xàbia tots els dijous. Un periòdic que comptava amb corresponsals en els municipis més importants que acostava al lector les notícies locals més importants. Un curiós acostament a l’època a través de les notícies de societat, política i fins i tot anuncis.
- Videoteca: Les salines de Santa Pola
L’Aula de Cinema del llavors Institut d’Estudis Alacantins va filmar en Súper 8 una sèrie de documentals titulada «Pintura i pintors alacantins (1979-1983), així com altres treballs sobre el patrimoni històric i natural de la província d’Alacant amb cintes sobre Altea, Orihuela, la palmera il·licitana, la indústria de la seda, el castell de Santa Bàrbara, el xop il·licità, el Casal de Sant Jordi, el pa beneït, el Museu Sempere, el Museu Benlliure, la Casa-Museu modernista de Novelda, el Museu Arqueològic d’Alacant, la Alcudia d’Elx i les salines de Santa Pola. El dissabte 13 de juny es penjarà en Facebook el vídeo del documental Les salines de Santa Pola que recull el procés de producció de sal per al consum d’aquella època, a més de l’entorn i costums.
- Publicacions: De la Marina i Muntanya: folklore, Adolf Salvà i Ballester
Els diumenges s’oferiran publicacions de l’Institut de Cultura amb la sinopsi de la recomanació setmanal i la possibilitat de descarregar la portada des de Facebook i Twitter. El diumenge 14 de juny la proposta serà De la Marina i Muntanya: folklore d’Adolf Salvà i Ballester, miscel·lània folklòrica on tenen cabuda els més diversos materials típics de la cultura popular, substancialment, pertanyent a Callosa d’en Sarrià i al seu àmbit d’influència comarcal.
Comentarios