L’associació MEG Dones en Gastronomia té com a objectiu l’eliminació de les barreres de gènere, així com la promoció de situacions que afavorisquen l’espai d’igualtat. La conciliació familiar, igualtat de competències i la valoració del talent a parts iguals entre dones i home del sector de la gastronomia són motivacions de MEG, que ja compta amb el suport de marques còmplices que s’uneixen per a aconseguir els seus objectius, incorporant a la seua responsabilitat social corporativa la filosofia de l’associació.

El que es pretén és visibilitzar l’enorme talent creatiu en un àmbit d’igualtat i, a més, crear un espai de networking, col·laboració i sinergies que puga impulsar nous projectes empresarials, acadèmics o científics.

Entre les conclusions també figura la necessitat de crear una xarxa que ajude les dones de la gastronomia a impulsar la seua marca personal per a trencar sostres de cristall, així com fomentar la participació en concursos en els quals fins ara es compta amb escassa presència femenina, per la qual cosa s’ha descrit com el “sostre de ciment”, un nivell d’autoexigència que els impedeix destacar.

Analitzat el problema de la invisibilitat, algunes de les aportacions per a combatre-la són el foment del corporativisme i la creació d’una xarxa de suport entre els seus integrants que a més pose en valor treballs encara més ignorats, com el de mariscadores, conserveres i el del conjunt de dones amb produccions tan xicotetes com valuoses.

Amb gran il·lusió han promogut l’organització d’Àgora Mediterrània, la gran posada en escena de Dones en Gastronomia, que presenta “Espanya com a centre de la Revolució Gastronòmica Femenina Internacional”. Durant els dies 22 i 23 de març de 2020 s’han promogut xarrades, simposis, taules redones i per descomptat, reunions entorn de la taula per a menjar i xarrar sobre el futur. A més, estan preparant un Sopar-Maridatge Cinc Continents que ningú voldrà perdre’s. En breu es coneixerà programa concret i posaran a la venda les entrades d’aquesta cita que comptarà amb l’humorista i presentador Carlos Latre com a mestre de cerimònies.