La Regidoria d’Igualtat d’Alacant, que dirigeix María Conejero, ha potenciat amb un vídeo la campanya de prevenció contra la violència de gènere, tenint present que les condicions de vida en algunes llars amb antecedents per possibles coaccions poden haver-se tensionado amb el confinament.

El missatge a través del vídeo reforça a les dones la idea de “no estàs sola”, “la violència de gènere no és un problema privat”, “és un atemptat contra els drets humans”.

El vídeo ha sigut elaborat pels propis serveis municipals dirigits per María Conejero, compta amb un metratge de minut i mig i ressalta a través de subtítols les principals recomanacions.

Amb el vídeo s’intenta contrarestar el repunt de casos de violència en la llar detectada aquests dies, a manera de degoteig, pel personal tècnic de la regidoria, segons va avançar dies arrere l’edil.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Oriola ha posat en marxa la campanya “No et quedes en silenci, continuem estant amb tu”, que té per objectiu previndre, controlar i minimitzar les possibles conseqüències negatives de la pandèmia a causa del confinament domiciliari.

Mayte Sánchez, Regidora d’Igualtat, ha assegurat que “els estats de confinament domiciliari, en els quals el temps de convivència de les famílies és quasi del 100%, poden resultar molt estressants per a tota la unitat familiar, així com incrementar les situacions de violència de gènere, domèstiques i sexuals”.

El principal propòsit d’aquesta campanya és posar a la disposició dels habitants del terme municipal un telèfon i un correu electrònic en cas de patir una situació de violència, així com el seguiment de totes aquelles dones i fills que són víctimes d’una situació de violència.

“També pretén ser un crit d’atenció perquè familiars, veïnat, entorn i població en general estiguen atents davant possibles situacions de violència de gènere i actuen contactant amb els telèfons d’emergència disponibles a nivell nacional o bé, amb el Servei Municipal d’Atenció a la Violència de Gènere (Semavig) de l’Ajuntament d’Orihuela”, ha explicat l’edil.