Un grup d’alumnes de la Universitat d’Alacant han participat en la segona edició del “Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes, en el qual han concorregut sis universitats de la Comunitat Valenciana que imparteixen estudis de Comunicació. Aquest és el segon any que alumnes del màster Comincrea són seleccionats per a participar en aquest projecte d’À Punt Media.

Pitching és una presentació que es fa perquè un possible inversor, considere l’opció d’invertir en una empresa o de fer negocis. En el cas del món audiovisual, com en el Talent Audiovisual Universitari, és la presentació, breu, d’una idea per a una pel·lícula o sèrie de televisió que fa el mateix guionista o director del projecte. A pesar que han de ser explicacions curtes, s’ha de mostrar tot el potencial de la idea.

Els alumnes de la UA que van participar són Daniel Aguilar Liriano i Nuria Coloma Gisbert, del màster Comunicació i Indústries Creatives, que van estar acompanyats pel professor de la UA Vicente García Escrivá, del Departament de Comunicació i Psicologia Social, que imparteix l’assignatura Sectors de les Indústries Creatives en aquest màster.

El projecte que van presentar es titula Re-Viure, una sèrie documental que explora el món de les tradicions a la Comunitat Valenciana, des de la perspectiva de les persones que assumeixen la tasca de mantenir viva una determinada tradició i transmetre-la com a llegat cultural a les generacions següents.

L’any passat la Universitat d’Alacant ja va participar amb l’alumna Begoña Ferre, qui va presentar un projecte de documental unitari titulat La Movida alicantina i que va aconseguir el compromís de la productora Tarannà films per a dur a terme la seua idea, actualment en fase de preproducció.

La segona edició del Talent Audiovisual Universitari, «Pitching Universitats Valencianes – Sector Audiovisual» ha tingut lloc a Gandia. Ha reunit responsables d’À Punt, de les 6 universitats valencianes que participen en la iniciativa (Universitat de València, Universitat d’Alacant, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat CEU Cardenal Herrera) i professionals del sector audiovisual.

La segona edició del Pitching ha registrat un augment en la participació en les sis categories de la convocatòria. Creixement en el nombre de projectes presentats i en el d’estudiants que hi participen. En concret, un total de 46 projectes i 156 alumnes han contestat a la convocatòria (82 dones i 74 homes) davant dels 22 projectes i 93 participants de la primera edició.