La Seu Universitària Ciutat d’Alacant en col·laboració amb GASTERRA, Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia i la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, organitzen l’II Cicle Gastronomia, vi i cinema.
El cicle és un espai de trobada en el qual una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l’agricultura, la pesca, la viticultura i l’àmbit acadèmic que tria una pel·lícula, que es projectarà davant el públic. A continuació es dialogava amb el públic assistent sobre les raons que li van portar a triar el film i per què considera que reflecteix adequadament la seua professió. Donada les circumstàncies de salut en l’actualitat es recomane l’assistència a la versió en línia de les sessions a través del següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.
L’activitat ha sigut ideada, organitzada i coordinada per Ángeles Ruiz García, Joaquín Juan Penalva i Antonio Romero.
Programació
Dijous 18 de febrer de 2021
Conferència/Cinefórum ESCENES GASTRONÒMIQUES PER A DEGUSTAR MOS A MOS. UN RECORREGUT SOBRE CINEMA I GASTRONOMIA. Intervé: Israel Gil, coordinador
Dijous 25 de febrer de 2021
LES MILLORS BAMBOLLES I EL RAÏM DE LA SORT Saps com és el procés d’elaboració del cava i d’on procedeixen el raïm que consumim la nit de cap d’any? Intervenen: Pablo Ossorio. Cellers Hispà Suïssa. Elaboradors del Tantum Ergo Rosé, premi millor Cava d’Espanya de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi; José Bernabeu Cerdà, President Consell Regulador de la Denominació d’Origen Raïm embossat del Vinalopó; i Beatriz Rocamora, Directora del CRDO Raïm Embossat del Vinalopó.
Dijous 4 de març de 2021
Conferència/Cinefórum A propòsit DE LA PEL·LÍCULA VATEL, LOS BANQUETES DEL REY SOL Y LA CIENCIA EN LA COCINA. Intervenen: Josep Bernabeu Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA- Dénia i de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic; i María Tormo, professora de la Universitat d’Alacant departament d’Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salut Pública i Història de la Ciència.
Dijous 11 de març de 2021
Conferència/Cinefórum A propòsit DE LA PEL·LÍCULA ESQUILACHE «Crisis agràries i motins de subsistència a l’Espanya del segle XVIII: l’abast de les protestes». Intervé: Armando Alberola, professor de la Universitat d’Alacant. Catedràtic d’Història Moderna.
Comentarios