El divendres 17 de novembre a les 12.30 hores tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició: ‘A viure que són 100 anys’ en el Espai Cultural Escoles Velles. Aquesta mostra és produïda per la Fundació General CSIC a partir del treball realitzat per un comité científic de primer nivell.
L’exposició ofereix una visió científica de la longevitat i l’envelliment saludable, constituint una de les activitats desenvolupades en el marc del Centre Internacional sobre l’Envelliment, finançat amb fons FEDER, i que ara acull el sènior living THE COMM (abans Fòrum Mare Nostrum).
Des de la seua inauguració a Sevilla en 2018, l’exposició ha passat per nou ciutats espanyoles i arriba per primera vegada a l’Alfàs del Pi. El nostre municipi és conegut com a localitat cosmopolita, i a més està posicionada com un referent internacional de destinació turística saludable, està compromesa amb la difusió i una major comprensió del fenomen de l’envelliment per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.
La mostra ens convida a enfrontar-nos al procés d’envelliment, no sols des del punt de vista individual, sinó també col·lectiu, sobre els factors que poden determinar que aquest itinerari s’efectue en les millors condicions possibles. “Són molts els factors que influeixen en com envellim i hem de ser conscients que podem participar de manera activa”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Benestar Social de l’Alfàs, Marisa Cortés. Sobre les premisses que ‘la vellesa no és una malaltia’ i ‘comprendre el procés d’envelliment ens ajuda a abordar millor les patologies associades a l’envelliment i a implementar nous recursos per a afrontar-lo’ arriba aquesta interessant exposició, que planteja l’oportunitat i repte d’envellir bé i a reflexionar sobre això també com a societat.
De manera paral·lela, i coincidint amb l’exposició: ‘A viure que són 100 anys’, l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi al costat de THE COMM, referent en espais residencials per a persones majors, situat en el nostre municipi, ha organitzat xarrades i activitats educatives complementàries on s’aborden els hàbits i les bones pràctiques que ens ajuden a envellir, apel·lant a la responsabilitat tant individual com col·lectiva, de cuidar-se i de cuidar dels altres per a aconseguir una societat en les quals les persones majors puguen ser més felices.