Benidorm torna a oferir una àmplia i variada oferta cultural per a tots els públics durant els mesos estivals en una gran quantitat d’espais culturals
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benidorm ha preparat una àmplia i completa programació cultural per als mesos estivals de juliol i agost amb una oferta variada per a tots els públics i gustos. Així, els assistents als esdeveniments organitzats podran gaudir de cinema, concerts, música, òpera, teatre, conferències i exposicions en aquests dos mesos i ho faran, sobretot, en una gran varietat d’espais a l’aire lliure en els quals tradicionalment s’ha desenvolupat la programació estiuenca.
Aquesta programació va donar principi el passat 29 de juny amb l’III Festival de Dansa al carrer Els Ones que va finalitzar el passat dia 2. També ha conclòs ja el XXXIV Curs Internacional de Música que ha oferit concerts i activitats tots els dies fins divendres passat. Una altra de les activitats realitzades ha sigut la conferència ‘La Marina de la Il·lustració’ a càrrec de l’almirall Marcial Gamboa el dia 3.
El pròxim dia 21 començarà el cicle ‘Cinema a la platja’ del Mal Pas amb la projecció de la pel·lícula ‘Valentina’ a les 21,30 hores. El 4 d’agost es projectarà ‘Pare no hi ha més que un 3’. Totes dues cintes estan dirigides a un públic familiar.
La programació cultural també ofereix òpera el dia 14 de juliol en la Sala d’actes de l’Ajuntament amb la representació del ‘Turandot’ de Puccini a partir de les 21 hores.
Quant als concerts planificats, als ja celebrats de la Rondalla de la ACR La Barqueta, l’Agrupació Coral de Benidorm, el pròxim 15 de juliol tindrà lloc un homenatge a Jaime Antón a càrrec de la Banda Simfònica de la Unió Musical, a l’auditori del Centre Cultural de la ciutat a les 19,30 hores. El dia 19 la Big band de la Societat Musical L’Illa de Benidorm actuarà en la Plaça del Castell a les 21,30. La Banda Simfònica de la S. M. La Nova també visitarà el Centre Cultural per a un concert amb el títol ‘El cinema i la música’ el dia 22 de juliol a les 19,30 hores.
Els concerts seguiran el dia 27 d’aquest mes amb la Camerata Ars Cantica en la Sala d’actes municipal a les 21 hores i el dia 6 d’agost se celebrarà un concert en honor a Sant Jaume a càrrec de la Rondalla de la ACR La Barqueta a l’Església de Sant Jaume i Santa Ana.
La Regidoria també ha programat espectacles de màgia i teatre per al mes d’agost enfocat a tots els públics. Així, el primer d’ells serà el dia 11 a les deu de la nit amb ‘Tornar a creure’ de Toni Bright. Un xou de màgia de la menta patrocinat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Un dia després, el 12 d’agost, se celebrarà el ‘Estand-up summer’ de Luis Piedrahita en l’amfiteatre Óscar Esplá. Les entrades per al mateix ja estan a la venda al preu de 16 euros en la web www.giglon.com. Finalment, el 18 d’agost la companyia Pàmpol Teatre portarà al Parc de Foietes l’obra ‘Ferdinando, el bou’ emmarcada en la campanya de difusió de la música i el teatre 2023 de la Diputació d’Alacant.
La programació cultural d’aquest estiu compta també amb una exposició itinerant a càrrec de Natalia Caballé, que amb el títol ‘Altres mons’ podrà visitar-se des del 12 d’aquest mes al 10 d’agost en el Espai d’Art de l’Ajuntament de Benidorm.
El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha assenyalat sobre la programació que “una vegada més torna a quedar patent l’aposta de Benidorm per la cultura, que es demostra amb una gran varietat d’oferta també en els mesos d’estiu”. A més ha destacat que “la programació cultural és accessible a tots els públics i especialment a les famílies perquè són molts els visitants que volen acostar-se a gaudir del que podem oferir-los a Benidorm en matèria cultural”.
L’edil, finalment, ha indicat que “ningú pot queixar-se perquè la programació és molt completa, amb cinema, concerts, espectacles, teatre i un gran nombre d’activitats perquè tots tinguen on triar i sobretot en espais i llocs oberts com s’ha fet tots els anys”.