L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha rebut aquest divendres a l’Ajuntament a l’Ambaixador dels Països Baixos a Espanya, Roel Nieuwenkamp, que ha acudit acompanyat pel cònsol Erik de Haan. El primer edil ha fet d’amfitrió per a mostrar-li les diferents dependències del Palau Barroc i l’àrea d’Alcaldia, des d’on Nieuwenkamp ha pogut contemplar el mascle del Castell de Santa Bàrbara. Barcala i Nieuwenkamp, en el transcurs de la visita, han acordat divulgar i difondre la llegenda de Sant Nicolás com a portador de joguets per als més xicotets. Segons aquesta història popular, Sant Nicolás va salpar amb vaixell des d’Alacant per a entregar els joguets als xiquets dels Països Baixos.
Aquesta llegenda va quedar plasmada en el Nadal de 2019 en un videomapping que es va projectar en la façana principal de l’Edifici Barroc de l’Ajuntament d’Alacant. Es remunta al segle XVII. Des d’Alacant fins a tot el nord d’Europa i més enllà de les Rusias es va estendre el culte a Sant Nicolás, patró d’Alacant. Per la seua generositat i amabilitat envers els necessitats i els més xicotets, va ser anomenat el bisbe dels xiquets, als qui a poc a poc va anar repartint la seua fortuna personal.
Conten les històries i les llegendes que, els primers dies de desembre, partia el vaixell Spanje, amb Sant Nicolás a bord cap al nord d’Europa. Els seus cellers anaven repletes de regals: joguets, taronges, mandarines i dolços. El seu objectiu sempre es complia, malgrat la perillosa travessia, sortejant forts vents, les altes ones i els intensos corrents de l’Oceà Atlàntic i el vaixell arribava al seu destí, sempre a temps per a portar els regals als xiquets.
Aquesta llegenda s’expandeix pel món arribant fins i tot als Estats Units, a través de la tradició familiar, amb orígens a Alacant, i el seu nom va anar derivant de Sant Nicolás, Sinter Klaas o San Nikolaus fins a acabar com el conegut Santa Claus.