Aquest dissabte, a les 12.00 h, es presenta a l’Aula de Cultura de la Fundació Mediterrani (Carrer Albereda, 19-21) el disc compacte ‘De la Cala al Racó. Música per als poemes de Pep ‘El Carreró’, un dels personatges més populars del Benidorm del segle XX.
El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha assenyalat que a Josep Zaragoza Pérez, Pep ‘El Carreró’ (1920-1998) se’l considera “el joglar” de Benidorm, la qual cosa va avalar “amb les seues intervencions com a rapsode en la quasi totalitat dels actes festius que s’organitzaven al poble”.
‘El Carreró’ “va demostrar durant tota la seua vida l’amor a Benidorm”, nascut en una família de almadraberos, es va dedicar a l’art de la pesca i no va poder concloure la seua formació acadèmica, la qual cosa va saber suplir “i amb escreix” convertint-se “en gran autodidacta de la poesia” amb lectures de Bécquer, Miguel Hernández o Lorca. “Això li va servir –ha precisat el regidor de Cultura- a realitzar les seues primeres composicions, la majoria en valencià, que van veure la llum en la Taula del Bon Profit.
La temàtica de l’obra de ‘El Carreró’ és costumista, Poesies publicades en els llibres de festes o diaris locals. En 1997, per encàrrec de l’Ajuntament, es va editar una compilació dels seus poemes, el llibre ‘De la Cala al Racó’, base de l’acte que tindrà lloc el dissabte. Jaime Jesús Pérez també ha recordat que en 2009, la Societat Musical l’Illa de Benidorm va musicar cinc d’aqueixes poesies i que, aqueix mateix any, “es va retolar una dels carrers més cèntrics de Benidorm amb el seu nom”. Així mateix, en 2020, coincidint amb el centenari del seu naixement, Cultura va organitzar un concurs de composició, basat en un de les seues obres més coneguts: ‘Autopoesia’.
“En l’homenatge d’aquest dissabte –ha dit- es podran escoltar la veu gravada de Pep ‘El Carreró’ al costat del Dr. Llorca Ibi” i també hi haurà actuacions en directe. En una segona part, es projectaran documentals amb imatges històriques de Benidorm amb la música del disc compacte de fons” que, ha precisat, ha sigut gravat per les tres bandes de la ciutat: la Unió Musical, l’SM l’Illa de Benidorm, i l’SM La Nova i, a més, per la Colla de Xirimiters de la Marina Baixa.
Del disc s’han realitzat 1.000 unitats que recullen que serviran “per a preservar aqueixa part del nostre patrimoni que les generacions futures també tenen dret a gaudir”.