Aquest dijous s’inaugura amb l’exposició “Art en la pandèmia” amb obres de Ramón Martínez, capellà de l’Hospital del Vinalopó d’Elx
“La pandèmia és història. I ara què?”. Amb aquest suggeridor títol arranca aquesta setmana el cicle que tots els anys organitza la Comissió per al Diàleg entre Fe i Cultura de la Diòcesi d’Oriola – Alacant i que sol plantejar temes de debat al voltant d’assumptes d’interés social a través de diferents sessions.
En aquesta ocasió com a particularitat s’inclou una exposició que estarà a Alacant i Elx i que es va inaugurar aquest dijous 2 de febrer en la parròquia de La nostra Senyora de Gràcia d’Alacant, amb la presència del bisbe diocesà Sr. José Ignacio Munilla.
Es tracta d’una mostra pictòrica que sota el títol “Art en la pandèmia” recull obres del sacerdot i pintor Ramón Martínez, creades durant el confinament des de la seua experiència vital com a capellà de l’Hospital del Vinalopó d’Elx. Es podrà visitar del 2 al 5 de febrer a Alacant i del 10 al 24 de febrer en la Universitat CEU Cardenal Herrera d’Elx.
Les sessions del Cicle Fe i Cultura 2023
D’altra banda el Cicle Fe i Cultura comptarà amb quatre sessions en format taula redona en les quals es debatrà sobre les seqüeles de la pandèmia en la societat des de diversos punts de vista. Les tres primeres seran en la seu de la Universitat d’Alacant en l’avinguda Ramón y Cajal d’Alacant, a les 19.15 h amb els títols “Les cicatrius de la pandèmia” amb la participació d’Ana Pampliega, neuròloga i Auxi Javaloyes Sanchís, psiquiatre infantil (15 de febrer); “Relectura de la pandèmia”, amb la participació de la religiosa de Jesús María, Judit Pereira (1 de març) i “Començar una cosa nova junts”, xarra/diàleg des de la perspectiva de Fratelli Tutti, del papa Francesc (15 de març).
La quarta i última de les sessions serà el 30 de març, a les 17.00 h, en la seu del Cercle Agrícola Mercantil de Villena on es tornarà a tractar el tema de “Les cicatrius de la pandèmia” amb la neuròloga Ana Pampliega.
Comentarios