Una variada activitat cultural compon la programació prevista pel Museu d’Aguas de Alicante per als pròxims sis mesos tant en les seues instal·lacions, com els Pous de Garrigós annexos a aquest. Formada per propostes de Cinema, Literatura, Música o Teatre, entre altres, s’ha presentat aquest matí en roda de premsa per representants de les diferents activitats programades, acompanyats per Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Aigües d’Alacant.
“El Museu d’Aguas de Alicante porta des de 2009 complint amb el seu objectiu inicial d’educació mediambiental de la ciutadania entorn de la cura de l’aigua. A això suma, des de fa uns anys, una agenda cultural pròpia com la que hui presentem per a 2023 i que contribueix, sens dubte, a dinamitzar l’activitat en el Barri antic”, ha declarat Sanz. “A més, aquesta programació es completa amb la nostra participació com a seu complementària en les més variades propostes culturals de la ciutat, com són el Festival de Cinema d’Alacant, el Festival de Teatre Internacional Clàssic d’Alacant, o altres manifestacions d’art contemporani, com ALC Videoart Festival, conjuminant així tradició i avantguarda en la nostra oferta global” ha conclòs Sanz.
Obert a tota la ciutadania d’Alacant i als seus visitants, el programa per al primer semestre de 2023 inclou, entre altres: en col·laboració amb Imajoven i amb motiu del Dia Mundial dels Aiguamolls, projecció del documental “La Marjal de Pego-Oliva” (5 de febrer, 11.00 hores); presentació del llibre “Ja toca” de Rubén Urban, un exemplar per a iniciar-se en el món de la música (5 març, 11.00 hores); “Water Experience”, música experimental entorn de la temàtica de l’aigua, per Benjamí Sun i Lluís Mas. (5 març, 12 hores); projecció de la pel·lícula “La quarta pell”, projecte sobre el Benacantil i la desertificació (18 març, 11.30 hores); concert a càrrec de “Agustic Band”, en commemoració del Dia Internacional de Jazz (30 abril, 12.00 hores); o l’espectacle de Federico García Lorca en format microrelat “Plorar dient el meu nom”, presentat per Esther Abellán (4 juny, 11.30 hores).
A l’anterior se suma la proposta “Especial Club de Lectura”, organitzada en col·laboració amb la plataforma 17 Muses, un conjunt de tertúlies literàries que tindran lloc l’últim dijous de cada mes a les 19.00 hores, entorn d’un llibre per sessió i amb la participació de les seues respectives autores. Comptarà amb presència de: Catherine Roberts, «La oscuridad de Venecia» (23 febrer); Bianca AparicioVinsonneau, “Los compases del Tiempo” (30 març); Elia Barceló, nueva novela (27 abril); y Olga Mínguez Pastor, “La niña del mercado” (25 maig).
Els Pous de Garrigós: un espai per a l’art
Situats a l’interior de les instal·lacions del Museu d’Aguas de Alicante, el sistema d’aljubs del SXIX denominat “Els Pous de Garrigós” es converteix en un lloc alternatiu per a acollir tot tipus de propostes culturals. La seua antiguitat i especial morfologia, excavat sota la muntanya i compost per tres voltes, suposen un espai de gran simbologia per a les manifestacions artístiques.
www.aguasdealicante.es