Torna la #PrimaveraMusical a la Universitat d’Alacant avalada per l’èxit de participació de les dues edicions anteriors i organitzada pel Servei de Llengües de la UA. La tercera edició arranca amb l’obertura de la nova exposició que pot visitar-se des d’avui a la Sala Aifos del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III) i que és l’activitat principal d’aquesta iniciativa cultural al costat del tradicional concert, que enguany protagonitzarà Jazzmatiks (3 de maig, a les 19 hores, al paranimf amb entrada gratuïta).
Les jornades #PrimaveraMusical 2023 tindran lloc a la sala de graus de la Facultat de Dret els dies 2, 3 i 4 de maig i estan encapçalades per uns versos extrets de la cançó d’Obrint Pas, Una història d’amor. Els organitzadors detallen que “tindrem conferències, experiències didàctiques, d’investigació, una taula redona, projecció d’un documental, un Trivial musical, concert i ràdio en directe”, expliquen. Enguany, la programació s’embastarà amb el fil de la nova exposició del projecte, que porta per nom “Literatura i cançons”, una mostra que s’ha inaugurat aquest matí i que romandrà oberta al públic a la Sala Aifos fins al 26 de maig, moment a partir del qual començarà a itinerar.
Les jornades #PrimaveraMusical s’inauguren el 2 de maig, a les 16 hores, en la sala de graus de la Facultat de Dret amb la ponència «El COM (Col·lectiu Ovidi Montllor), naixement i trajectòria», a càrrec de Rafa Xambó (Universitat de València). A continuació, el músic de Torrent Pau Alabajos moderarà la taula redona «Viure o sobreviure de la música? Estratègies col·lectives necessàries per a la consolidació de l’escena musical valenciana i per a combatre la precarietat laboral en el nostre àmbit artístic», amb la participació de Joan Palomares (de Prozak Soup) i Lídia Vila (de Júlia).
Durant les següents jornades, afigen des de l’organització, hi participaran també docents que exposaran exemples de com usar la música en l’ensenyament, ja siga de llengua, literatura, de conscienciació, etc. Hi intervindran Olga Gargallo, de l’IES La Vall de Segó, que presentarà la seua proposta «Música valenciana: la clau que obri tots els panys», i Arnau Alemany, de l’IES Badia de Baver (Alacant), amb una experiència al voltant de les actituds lingüístiques vinculades a la música.
Francesc Estrela, col·leccionista i divulgador de la música valenciana, parlarà de l’època anterior a la #PrimaveraMusical. Enguany es compleixen 10 anys del documental València necessita una cançó, i amb aquest motiu es projectarà un acte que comptarà amb els seus dos directors, Guillem Nicolàs i Borja Pons.
El programa inclou també altres activitats lúdiques com el Trivial musical, organitzat pel Voluntariat Lingüístic de la Universitat d’Alacant, amb contingut i preguntes sobre cançons, fragments literaris, sèries de TV. Per a tancar les jornades, el dijous 4 de maig, a les 21 hores i amb entrada lliure, s’emetrà des del paranimf de la UA el programa “Territori sonor”, d’À Punt Ràdio, amb entrevistes i actuacions en directe.
Comentarios