Salvador Sebastià, amb la composició presentada sota el lema ‘Essència’ ha sigut el guanyador de la vint-i-dosena edició del Concurs de Música Festera ‘Vila de Benidorm’, centrat enguany en la modalitat de pasdoble organitzat per la Regidoria de Cultura. L’obra, finalment, ha sigut batejada com a ‘Dons i festa’.
El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha sigut qui ha revelat el nom del guanyador durant el concert de la Unió Musical de Benidorm que va tindre lloc aquest dissabte a l’auditori Óscar Esplá del Parc de la Aigüera. La decisió va ser adoptada pel jurat del concurs, del qual formaven part, a més del regidor, Josep Cano, professor de música; José Viente Asensi, director del Conservatori Superior de Música d’Alacant ‘Óscar Esplá’; Rafel Doménech Pardo, professor de música retirat, exdirector de la Unió Musical de Benidorm i autor de l’himne oficial dels Festes Majors Patronals ‘Festa a Benidorm’; i, en representació de l’Associació de Moros i Cristians de Benidorm, el músic Javier Cidrón.
Salvador Sebastià ha rebut, després del concert de la Unió Musical, de mans de l’alcalde de Benidorm i president de la Diputació d’Alacant el premi el concurs que ascendeix a 2.000 euros i el corresponent diploma acreditatiu.
A continuació, Toni Pérez ha pres la paraula per a recordar la importància de les festes de Moros i Cristians a Benidorm, “part fonamental de la nostra cultura i la nostra raó de ser”. L’alcalde ha recordat que en aquest concurs “l’Ajuntament es reserva el donar-li títol a l’obra guanyadora”. Per això, coincidint que enguany són dones les màximes representants dels bàndols cristià i moro, i que la dona a Benidorm “no és una moda”, sinó “essència del nostre poble”, el “títol que es mereix” l’obra guanyadora és ‘Dones i festa’, el nom definitiu amb el qual es coneixerà l’obra de Salvador Sebastià.
Centenars de persones han gaudit de l’estrena del pasdoble. A més de l’alcalde i del regidor de Cultura, l’edil de Festes, Mariló Cebreros i a altres membres de la corporació. També han sigut presents les reines dels Festes Majors Patronals, Angélica Morenilla i Daniela Talavera acompanyades per les seues dames; el president de la Comissió, Vicente Solaz; la vicepresidenta de la Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge’, Mª Ángeles Villa, el president de l’Associació de Moros i Cristians, Francosco José Teuler, la de la Unió Musical, Mª Carmen García i bona part del món cultural, associatiu i fester de la ciutat.
Abans del concert, ha tingut lloc l’entrada dels de les reines cristiana i mora de 2023, Rosa Company i Mª Carmen Moreno, precedides pels estendards de les ‘filaes’ Croats, Tuareg, Musulmans Tagarinos i Benidarhims.
El concert
La Unió Musica, sota la direcció del seu director titular Rafael Gómez Parra en la seua primera part ha interpretat ‘Als lleugers’, de Pedro Joaquín; ‘Almogavar i Alcoià’, de José Mª Valls; ‘Abul Kathar; i el foc d’Al·là’, de Paco Peña.
En finalitzar la primera part del concert Vicente Ivars, gran coneixedor de la festa i representant de la UNDEF (Unió Nacional Festera de Moros i Cristians) ha llegit el pregó que anuncia les festes de Moros i Cristians a Benidorm. després de les seues paraules ha continuat la músical amb la interpretació de ‘La meua Barcelona’, de Julio Laporta; i ‘Suana, de Josep Doménech Cano.
En finalitzar el concert, les entitats festeres presents han rendit homenatge als càrrecs festers de les festes de Moros i Cristians de Benidorm que començaran la setmana pròxima, entre el 28 de setembre i l’1 d’octubre.