Els curtmetratges ‘A la cara’, de Javier Marco i ‘16 de decembro’ d’Álvaro Gago, tots dos premiats en la 32 edició del Festival de Cinema de l’Alfàs, són 2 dels 5 curts que després d’un minuciós procés selectiu, competiran pels Premis Goya 2021. “El fet que entre els cinc curtmetratges favorits d’enguany es troben dos curts premiats en el Festival de Cinema de l’Alfàs, reforça el nostre compromís amb un certamen el principal objectiu del qual és la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols”, ha manifestat l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, assenyalant al mateix temps que a punt de celebrar el seu 33 aniversari, el Festival de Cinema de l’Alfàs constitueix un dels certàmens nacionals que major quantia destina a la seua secció competitiva.

El premi al millor actor del 32 Festival de Cinema de l’Alfàs va ser per a Manolo Només pel seu paper en el curtmetratge ‘A la cara’, de Javier Marco i el premi a la millor direcció va recaure en Álvaro Gago per ‘16 de decembro’, ens recorda el subdirector del Festival de Cinema, Javier Pacual, que reconeix sentir-se molt satisfet per la trajectòria del certamen alfasino i l’elevat nivell i qualitat aconseguit per l’única secció a concurs, la de curts. “Prova d’això que dues dels cinc nominats en els Goya hagen participat, i sigut reconeguts, en el nostre festival. Poc més cal afegir”.

Javier Pascual s’ha referit igualment a la bona faena realitzada pel jurat del Festival, compost per les actrius Rebeca Alemany i Ana Arias, el director de càsting Estimat Cruz, la cineasta Helher Escribano i la productora i delegada de CIM, Carmen Bernabeu, encarregat de fallar els premis del 32 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Pascual s’ha referit als 24 curts que competien en la secció oficial, triats entre els 865 presentats.

L’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, ha desitjat molta sort a tots els seleccionats, que guanye el millor, i ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament de continuar donant suport a la cultura i el cinema. La 35 edició dels Goya se celebrarà el mes vinent de març a Màlaga i des de l’Alfàs seguirem molt atents la seua evolució.