Un total de cinc agrupacions van competir per ser els guanyadors d’aquesta edició del VI Concurs de Música de cambra amb Guitarra que es va celebrar en el marc del 20 aniversari. Després d’una llarga i difícil deliberació, el jurat, format pels professors Eduardo Baranzano, Carmen Ros i Margarita Escarpa, va atorgar el primer premi ex aequo a el “Duo Kitharsis” format per Dragos Horghidan i Alexandra Petrisor i el “Canary Guitar Cuartet” compost per Samuel Delgado, Luis Alejandro García, Francisco Javier Yanes i Tomás Miguel Fariña. D’altra banda, el segon premi va ser declarat desert. Els guanyadors actuaran en el pròxim Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx”, amb una prestació econòmica d’1.200 euros. El lliurament de premis es realitzarà dijous que ve 26 de juliol a les 21.15 hores, abans del concert de Salzburg Guitar Trio.

Canary Guitar Cuartet. Foto: Gabinet Premsa. Festival Guitarra

Canary Guitar Cuartet. Foto: Gabinet Premsa. Festival Guitarra

Fins al 27 de juliol, s’impartiran de forma paral·lela, els cursos d’Álvaro Pierri, Margarita Escarpa, Eduardo Baranzano i Pedro Jesús Gómez. A més, prossegueixen les classes de David Martínez, que es donaran fins al 25 de juliol. Tots ells, cursos especialitzats impartits per prestigiosos docents, que tenen com a objectiu que la guitarra, com a instrument i com a cultura, tinga una difusió merescuda i enriquidora.

L’actuació del dimarts va ser a càrrec d’Álvaro Pierri, considerat un dels artistes contemporanis més destacats del panorama internacional. D’origen uruguaià, va créixer en una família de músics i ja des de xicotet va ser guanyador de nombrosos premis i recompenses tant a Europa com a Amèrica. Ha sigut guardonat dues vegades amb el premi FELIX de Canadà pel millor CD clàssic de l’any i en 2008 va rebre el títol de “Ciutadà Il·lustre” de la seua ciutat natal, Montevideo. En la seua actuació va interpretar peces de Johann Sebastian Bach, Leo Brouwer, Joaquín Rodrigo, Egberto Gismonti, Agustín Barris i Lennox Berkeley.

Hui dimecres 25 de juliol, tindrà lloc, un dels esdeveniments més emocionants i esperats del festival, la final del XVI Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat d’Elx”. La seu de la celebració serà el Claustre de San José a les 21.00 hores amb entrada gratuïta. Allí es donaran cita els concursants per a mostrar al públic i al jurat les seues capacitats, i poder fer-se amb el primer o el segon premi del prestigiós concurs.

El primer premi consistirà en un concert dins del XXI Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx” amb una prestació econòmica d’1.000 euros, un concert organitzat per PIMA (Associació Juvenil de Guitarra de Petrer) amb una prestació de 600 euros i un concert en el marc del XX Festival Internacional de Guitarra Ciutat d’Albacete, a celebrar durant 2019 i remunerat amb 750 euros. El segon lloc obtindrà un premi de 400 euros. A més, enguany es mantindrà el Premi del Públic, distinció que atorgaran els assistents durant la final del Concurs i que tindrà una dotació de 300 euros.

D’altra banda, en la categoria “Calendura” (menors de 20 anys), els premis seran, el primer, una dotació de 500 euros, el segon 200 euros, i tots dos amb diplomes acreditatius.