‘Mestissatges-Mestissatges’ és el nou cicle que ha organitzat l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert per a oferir una programació de converses interdisciplinàries i intergeneracionals entre creadors i artistes de la província. La proposta arrancarà dimarts que ve amb el raper Arkano i l’il·lustrador Pablo Auladell.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha destacat que “estrenem un nou cicle que naix amb la finalitat d’obrir la programació de l’Institut Gil-Albert a propostes que connecten amb un públic més jove”. Segons ha explicat, la nova acció cultural és, a més, “una gran oportunitat per a portar a diferents llocs de la província un gran elenc d’artistes de renom perquè plantegen diferents qüestions culturals des de punts de vista diversos”.

El cicle, coordinat pel departament d’Art i Comunicació Visual, s’inaugurarà a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, a les 20.30 hores, amb una conversa entre Arkano i Auladell moderada pel periodista Rafa Burgos. Les següents sessions tindran lloc el 12 de novembre a la Casa de Cultura d’Ondara, amb la participació de l’artista Inma Femenía i la guitarrista Sandra Monfort, i el 19 de novembre a La Llotja d’Elx, amb el cantaor de flamenc Francisco Contreras, Xiquet d’Elx, i l’artista Dani García Andújar.

Conegut com Arkano, Guillermo Rodríguez (Alacant, 1995) és un raper alacantí, campió internacional 2015 de la Xarxa Bull Batalla de Galls. Ha col·laborat amb artistes de la talla d’Alejandro Sanz, Melendi, Rosana, Love of Lesbian o Café Quijano. En televisió ha presentat els programes ‘Projecte Arkano’ (TVE) i ‘Ritme urbà’ (La 2) i ha col·laborat en La Veu Kiss (Antena 3), Batega Motiv (Movistar+), Yu: No et perdes res (Europa FM) o La Finestra (Cadena Ser). Actualment, participa en Masterchef de TVE.

Per part seua, Pablo Auladell (Alacant, 1972), és il·lustrador i historietista. Després de col·laborar amb el col·lectiu autoral La Taverna del Ñú Blau, va començar la seua carrera professional arran d’obtindre el Premi de Còmic Injuve 2000. El seu treball ha sigut reconegut amb el Premi del Ministeri de Cultura a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils en 2005 per Peiter, Peter i Peer i altres contes d’Andersen, el Premi a l’Autor Revelació en el Va salar del Còmic de Barcelona de 2006 per la Torre Blanca i el Premi Nacional de Còmic 2016 pel Paradís perdut. Entre les seues últimes publicacions, destaquen, a més, La fira abandonada, La llegenda del Sant Bevedor, Pameos i meopas i Dorothy.

L’entrada a les sessions d’aquest nou cicle serà lliure limitada a l’aforament i també es podrà seguir per streaming en les xarxes socials del IAC Gil-Albert.