La campanya ’Veranea en el MARQ’ arranca per catorzè any consecutiu coincidint amb la implantació de l’horari d’estiu tant en el museu com en els jaciments i monuments de la província. La iniciativa tindrà com a eix central la Prehistòria, coincidint amb l’exposició ‘Rupestre. Els primers santuaris’ que, amb motiu del 20 Aniversari de la Declaració de Patrimoni de la Humanitat de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani, s’inaugurarà el pròxim 5 de juliol.
Tal com ha explicat el diputat de Cultura, César Augusto Asencio, “l’objectiu principal d’aquesta proposta és divulgar entre els més joves les últimes interpretacions sobre art rupestre de la Comunitat Valenciana i, especialment, de la província d’Alacant, part destacada de l’art rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica dins de la selecta llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Cal tenir en compte que el nord del nostre territori és un referent a nivell mundial en unes èpoques determinades de la Prehistòria”.
La Fundació Comunitat Valenciana MARQ ha programat vuit setmanes repletes d’activitats, entre el 2 de juliol i el 24 d’agost, de dilluns a divendres i de 9:00 a 14:00 hores. Com a novetat enguany s’han plantejat dues modalitats d’inscripció: la setmanal amb el mateix preu que l’any passat, 35 euros, i una altra quinzenal per 60 euros; també existeix una reducció per al segon germà inscrit.
Totes les activitats tindran lloc en el MARQ amb visites a les sales, tallers en les aules didàctiques i jocs en els jardins. Un programa estival pensat per a un màxim de 50 xiquets de 6 a 14 anys. Per a aquesta edició, a més, es va a oferir servei de menjador, a través del BARQ, amb un menú especial per als participants de la campanya en horari de 14:00 a 15:00 hores.
“Els escolars podran passar unes vacances estivals molt divertides, treballant en equip mentre aprenen a identificar i valorar les successives trobades entre cultures al llarg de la història” ha destacat Asencio. A través d’aquest projecte, tindran ocasió de reconèixer la funció de l’arqueologia com a vehicle de coneixement històric, així com de valorar i protegir el patrimoni històric, cultural, mediambiental i arqueològic de la província. A més, coneixeran els mètodes de recerca sobre art rupestre i aprendran a visitar amb respecte una institució cultural i traure-li el màxim partit.
La reserva de places podrà fer-se en les taquilles del MARQ o a través de instanticket. Tota la informació està en www.clubllumiq.es.
Comentarios